Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterwolven verbrand ter nagedachtenis aan watersnood

Gepubliceerd: Woensdag 13 januari 2016 23:58

Waterwolven verbrand ter nagedachtenis aan watersnood

Op woensdag 13 januari verbrandden leerlingen van 14 scholen uit de regio langs de Markermeerdijk om half 6 hun zelfgemaakte waterwolf. Ook vier Waterlandse scholen deden mee aan de verbranding.

De Waterwolf is een mytisch figuur uit de oudheid. Hij symboliseert de oerkracht van de zee en de eeuwige strijd met het water. Op 14 (basis)scholen in de regio maakten leerlingen onder leiding van beeldend kunstenaar Rob Cerneüs jr. een of meerdere eigen waterwolven.

De 17 waterwolven werden op 13 januari om 17.30 uur tijdens een officiële herdenkingsceremonie, die op Marken start, op 14 plekken langs de Markermeerdijk verbrand. Een stoet van kinderen, ouders en anderen begeleide deze verbranding.

De eerste waterwolf van De Rietlandenschool op Marken werd door burgemeester Luzette Wagenaar en dijkgraaf Luc Kohsiek om 17.25 uur op Marken verbrand. Daarna volgden de waterwolven ‘aan de overkant’. De J.F. Kennedyschool uit Monnickendam en de Van Randwijkschool uit Ilpendam staken hun Waterwolven om 17.30 uur op recreatiegebied Hemmeland in brand. De Willem de Zwijgerschool uit Monnickendam stak haar Waterwolf langs de dijk naar Volendam in brand, in de bocht vlak na Katwoude.

Ter herdenking aan de 16 slachtoffers op Marken luidden 25 kerken op 13 januari om 19.50 uur hun klokken.

Bron: WaterKustLand

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services