Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterpunt Broek in Waterland officieel geopend

Gepubliceerd: Vrijdag 04 augustus 2017 15:17

Waterpunt Broek in Waterland officieel geopend

Vandaag is het watertappunt in Broek in Waterland officieel in gebruik genomen. Dit is inmiddels het 3e watertappunt in gemeente Waterland. De overige punten waar gratis drinkwater getapt kan worden staan in Zuiderwoude en op Marken.

Gemeente Waterland heeft besloten om samen met PWN (het drinkwaterbedrijf en beheerder van de
duinen in Noord Holland) een openbaar watertappunt te realiseren in Broek in Waterland aan de
Parallelweg nummer 1. Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon en Sjakel van Wesemael, Sectormanager Natuur en recreatie van PWN, namen het watertappunt officieel in gebruik.

Gezonde service
Met het plaatsen van een watertappunt wordt een extra en gezonde service aan bezoekers en inwoners
van Waterland geboden. Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon: ”De watertappunten helpen mee om het drinken van kraanwater te stimuleren. Bovendien dragen we er hopelijk aan bij dat er minder plastic
wegwerpflessen worden gebruikt. Dat past ook goed bij onze duurzaamheidsdoelstelling”. Sectormanager Sjakel van Wesemael: “PWN heeft inmiddels 61 watertappunten gerealiseerd in samenwerking met gemeenten, scholen en bedrijven. Het kraanwater in Nederland behoort tot het beste van Europa en daar zijn wij natuurlijk trots op. Met de watertappunten maken we het ook voor recreanten makkelijk om bijvoorbeeld bidons of flesjes te (her)vullen”.

Beschikbare periode
Het kraanwatertappunt blijft jaarlijks van ongeveer maart tot en met november staan. In de vorstperiode haalt PWN het tappunt weg, controleert het en slaat het op tot de volgende lente.

Bron: Gemeente WaterlandDeel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services