Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlandsmuseum De Speeltoren weer open in weekenden

Gepubliceerd: Dinsdag 02 juni 2020 14:35

Waterlandsmuseum De Speeltoren weer open in weekenden

Foto: Ria Houweling

Het Waterlandsmuseum de Speeltoren opent vanaf zaterdag 6 juni elk weekend van 12.00 uur tot en met 16.00 uur weer haar deuren. De gezondheid en veiligheid van de bezoekers en medewerkers staan uiteraard voorop en het museum volgt daarvoor het protocol van het RIVM en de Museumvereniging.

Voor publiek betekent dat het museumbezoek een beetje anders zal zijn dan voorheen. Zo is voorafgaand aan het bezoek een kaartje reserveren verplicht vanwege het beperkt aantal bezoekers per tijdseenheid. De bezoeker moet aangeven geen gezondheidsklachten te hebben. In het museum zijn zichtbare instructies aangebracht die ervoor zorgen dat men veilig het museum kan bezoeken.


Het museum is verheugd u weer te kunnen ontvangen want er is afgelopen maanden niet stilgezeten en er is veel nieuws te zien. De nieuwe tentoonstelling in de Kunstzaal “Terug in Waterland” van de kunstschilder Jannes Koetsier is tot en met eind augustus te zien.

Zijn schilderijen tonen Monnickendam en Waterland en de plek waar hij zelf van zijn 9e tot 19e gewoond heeft. Ook nieuw is de muziekvitrine met oude vaak merkwaardige snaarinstrumenten van Maisa van der Kolk in de Juniorzaal. Bij de opstelling staat een touchscreen met korte filmpjes waarin ze allemaal bekeken en beluisterd kunnen worden.

Tot slot draagt het museum in de wisselvitrine bij aan het nationale herdenkingsjaar met het thema “75 jaar bevrijding”. Een kleine tentoonstelling met bijzonder materiaal verzameld onder de inwoners van Waterland die voor het eerst zijn samengebracht om dit bijzondere verhaal te vertellen.

Waterlandsmuseum de Speeltoren, Noordeinde 2-4 in Monnickendam. Openingstijden: alleen weekenden van 12.00 - 16.00 uur. Reserveren verplicht via 0299–652203 tijdens openingsuren of via info@despeeltoren.nl met opgave van naam, telefoonnummer en aantal personen. Kijk ook op website www.despeeltoren.nl.

 

Bron: Waterlandsmuseum De Speeltoren

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services