Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlandse touwtrekkers grijpen op WK net naast medailles

Gepubliceerd: Vrijdag 28 september 2018 13:46

Waterlandse touwtrekkers grijpen op WK net naast medailles

Foto: TTV Monnickendam

Ondanks het op een haar na missen van het podium kijken de 4 dames van TTV Monnickendam tevreden terug op hun optreden in het nationale damesteam tijdens het WK Outdoor Touwtrekken in Kaapstad.

In de poulefase werd er voortvarend begonnen met onder andere winst op de Zuid-Afrikaanse ploeg die voor eigen publiek zeer sterk voor de dag wist te komen. Na meerdere sterke wedstrijden, maar ook een aantal verliespunten, was een 4e plaats in de poule genoeg om door te dringen tot de kruisfinales. Daar troffen de dames regerend wereldkampioen Taiwan. Deze dames waren ook dit jaar weer een maatje te groot waardoor in de troostfinale tegen Engeland gestreden moest worden om het brons. Ondanks een sterk optreden van de nationale ploeg bleek het Engelse team na een spannende wedstrijd de sterkere partij. Hierdoor moesten de Nederlandse dames zich tevreden stellen met een 4e plaats.
 
Toch kijken de dames tevreden terug op het WK. Kim Boogaard: "Als één van de meest ervaren spelers binnen het team vind ik het mooi om te zien dat er dit jaar 4 spelers van TTV Monnickendam in de nationale selectie stonden. Ik hoop dat we deze stijgende lijn binnen de club door kunnen zetten." De uit Edam afkomstige Anne Vrolijk deed voor de tweede keer mee aan een WK. "Een geweldige ervaring en grote eer om voor Nederland uit te mogen komen op het WK. Ondanks de goede teamspirit wisten we helaas niet op het podium te komen. "
 
Voor Friede Pronk was het ook het tweede WK waar zij aan deelnam. "Kaapstad was een fantastische locatie voor een WK en alleen al daarom een mooie ervaring. Van te voren was het slecht in te schatten waar we stonden met dit team en daarom ben ik zeer tevreden met deze 4e plaats." Sandra Schouten (Overleek) deed voor de eerste keer mee aan een WK. "Voor mij was dit mijn eerste deelname aan een WK en een unieke en leerzame ervaring. Voor de toekomst wil ik mij graag verbeteren om zo wel het podium te behalen."
 
Het volgende WK Touwtrekken zal plaatsvinden in 2022 in Sursee, Zwitserland.
 
Bron: TTV Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services