Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlandse ondernemers doen mee aan de Dag van de 1000 Voorbeelden

Gepubliceerd: Zaterdag 31 maart 2018 07:55

Waterlandse ondernemers doen mee aan de Dag van de 1000 Voorbeelden

Foto: Gemeente Waterland

Donderdag 29 maart is het de Dag van de 1000 Voorbeelden. Deze dag dient om werkgevers die personeel met een arbeidsbeperking in dienst hebben extra aandacht te geven. Ook in gemeente Waterland zetten ondernemers zich in om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Vorig jaar werd Bakkerij Kees Gutter in het zonnetje gezet en deze editie nomineert Bakkerij Gutter in aanwezigheid van wethouder Laura Bromet het bedrijf Henri Willig Kaas uit Katwoude.

Sociaal ondernemen staat centraal
Centraal op de Dag van de 1000 Voorbeelden 2018 staat het enthousiasmeren van andere ondernemers, zowel in de marktsector als bij overheden. De dag is een initiatief van VNO-NCW, MKB en LTO Nederland in samenwerking met de regionale werkgeversservicepunten en diverse partners. Sociaal ondernemen staat daarbij centraal. Voorbeeldbedrijven worden bovendien door de initiatiefnemers extra in het zonnetje gezet. Els Gutter van Bakkerij Gutter: “Wij ondersteunen het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking van harte. Uit eigen ervaring weet ik dat je als je met de juiste intenties handelt en de directe collega’s de juiste verwachtingen hebben er hele goede arbeidsprestaties geleverd kunnen worden. De firma Willig heeft zich opengesteld en is uitgegaan van de kwaliteiten van de kandidaat in plaats van de beperking(en). Daardoor hebben zij nu een zeer tevreden en goed functionerende medewerker. Om die reden zet ik Henri Willig Kaas graag in het zonnetje”.

Wethouder Laura Bromet vult aan:” Ik ben supertrots op deze betrokken Waterlandse ondernemers. Want het is ontzettend belangrijk dat mensen met een arbeidsbeperking de kans krijgen om volwaardig werk te doen. Uit de praktijk blijkt dat het vaak hele enthousiaste en trouwe werknemers zijn die wat extra aandacht nodig hebben. En het gegeven dat bedrijven elkaar voordragen om in het zonnetje gezet te worden, kan er toe leiden dat andere bedrijven ook enthousiast raken. Zoals het spreekwoord zegt: “Een goed voorbeeld doet goed volgen!”.

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services