Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlandse Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Gepubliceerd: Vrijdag 03 juli 2020 16:08

Waterlandse Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Foto: Pieter Pereboom

Vanwege de coronacrisis was het niet mogelijk de Koninklijke Onderscheidingen die in 2020 werden verleend in de gemeente Waterland tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in april 2020 fysiek uit te reiken. Vandaag, vrijdag 3 juli, zijn door burgemeester Sicko Heldoorn de etuis met versierselen uitgereikt aan 11 decorandi in de gemeente Waterland. De uitreiking vond plaats in vier aparte feestelijke bijeenkomsten in het gemeentehuis om de coronamaatregelen zoveel mogelijk te waarborgen.

Rond de klok van half tien begon sessie 1 van 4. Bij elke sessie vertelde burgemeester Sicko Heldoorn een korte geschiedenis over het ontstaan van de koninklijke onderscheiding. Het opspelden van het lintje gebeurde, vanwege de coronatijd, niet door de burgemeester maar door de wederhelft of een familielid. Bij de leden van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) werd het lintje 'bewust' aan de 'verkeerde kant' opgespeld, vanwege het KNRM logo op de polo.

Alle gedecoreerden kregen tevens een mooie bos bloemen. Om kwart over één kwam er een einde aan de aangepaste lintjesregen 2020.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom (www.markernieuws.com)

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services