Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlandse jongeren van World Servants vertrokken naar Malawi

Gepubliceerd: Zaterdag 05 augustus 2017 11:28

Waterlandse jongeren van World Servants vertrokken naar Malawi

Foto: Nico Oussoren

Afgelopen maandag zijn de 13e Waterlandse World Servants jongeren en hun begeleiders voor 3 weken vertrokken naar Malawi. Voorafgaand aan hun vertrek was er een "uitzwaaidienst" in de Opstandingskerk in Monnickendam.

In januari 2016 begon het project van World Servants Monnickendam met een informatiebijeenkomst. Nu, anderhalf jaar later is de groep van 13 Waterlandse jongeren samen met 12 Friese jongeren en 7 begeleiders voor 3 weken naar Afrika vertrokken.

Het afgelopen anderhalf jaar is er veel werk verzet. Dankzij de steun van de kerkelijke gemeenschappen uit Monnickendam en omstreken én van heel veel enthousiaste mensen is het gelukt om het geld bij elkaar te krijgen. Middels vele acties werd de benodigde 50.000 euro binnengehaald. De acties werden voornamelijk opgezet door de jongeren van World Servants zelf, maar ook de gehele Waterlandse gemeenschap heeft meegeholpen. Zo was er bijvoorbeeld een Autowasactie, konden mensen hun klussen aanmelden bij "De Klussenbus", was er een 24-uurs Biljartmarathon vanuit het Hart van Katwoude, maar ook was World Servants het goede doel van de Sterren Stralen actie van Rotary Monnickendam. En nog zoveel meer...

In 2017 is er minder geklust en actie gevoerd zodat er tijd was om de reis en het project voor te bereiden. Er zijn vaccinaties geregeld, malariapillen gehaald, werkkleding aangeschaft, klamboes gekocht en nog veel meer. Ook hebben de jongeren in groepjes verschillende kinderwerkprogramma’s voorbereid. Deze programma’s gaan zij samen met de kinderen uit Mkumbanjara uitvoeren om de kinderen daar een leuke, leerzame en bijzondere tijd te geven.

Een aantal van de jongeren is ook naar een training geweest voor een speciaal programma voor de lokale jongeren in Malawi. Het doel van dat programma is om de lokale jongeren te ontmoeten, hen dingen te leren en daarvan zelf ook te leren.

Op zondag 30 juli, één dag voor het vertrek, was er om 10:00 uur een kerkdienst in de Opstandingskerk waarbij er een speciaal ‘uitzwaaimoment’ voor de World Servants groep gepland was. In een volle Opstandingskerk werd afscheid genomen van de groep, en werd er gebeden voor een gezegende, veilig en waardevolle reis.

Iedereen die de World Servants groep tijdens het project wil volgen kan dat doen via de webpagina https://www.worldservants.nl/leef_mee/MA317. Op deze pagina zullen vanuit Malawi zo vaak mogelijk berichtjes en foto’s geplaatst worden. Zo kan iedereen op de hoogte blijven van de vorderingen van het project. Het is tijdens het project ook mogelijk om vanuit Nederland de groeten te doen aan onze World Servants groep in Malawi. Op de website www.worldservants.nl/groeten kun je een bericht schrijven dat via de hoofdleider van het project aan de groep wordt doorgeven.
Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services