Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlandse initiatieven in de race voor donatie Help Nederland Vooruit

Gepubliceerd: Zondag 09 februari 2020 17:19

Waterlandse initiatieven in de race voor donatie Help Nederland Vooruit

Foto: Help Nederland Vooruit

Voor de vijfde keer organiseert ING de actie Help Nederland Vooruit. Tot en met 12 februari kan er ook gestemd worden op twee Waterlandse initiatieven, te weten Bibliotheek Waterland en Stichting Dorpshuis Het Trefpunt. Zij maken met uw stem kans op een donatie uit het ING Nederland Fonds.

“Help Nederland Vooruit” is een initiatief van de ING. In het ING Nederland Fonds wordt jaarlijks een som geld gestopt om te verdelen over maatschappelijke activiteiten in Nederland. In het najaar van 2019 is de kandidaatstelling geopend en hebben honderden organisaties zich gemeld bij de ING. Zo ook Bibliotheek Waterland en Stichting Dorpshuis Het Trefpunt.

Bibliotheek Waterland
De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders aan de slag te gaan met taal en leesplezier. https://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/bibliotheek-waterland

Dorpshuis Het Trefpunt
Zo'n 80 vrijwilligers beheren al jarenlang dit dorpscentrum op Marken. Daarin zijn vele verenigingen (muziek, toneel en zang). Verder organiseren we sociaal culturele activiteiten, zoals een Open Eettafel en vele (sportieve) cursussen. Ook zijn er speciaal voor 55-plussers activiteiten, zoals gym, biljart en kaarten. Maar er oefenen ook jeugdbandjes. Dit alles wordt gedaan met -onbetaalde- vrijwilligers en maatschappelijke stagiairs. Maar, we zijn op zoek naar verjonging. Wij willen voorbeeldactiviteiten organiseren zodat iedereen kan zien wat de vrijwilligers allemaal doen. Wij mikken op plm. 10 nieuwe vrijwilligers voor onze ANBI-organisatie.
https://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/stichting-dorpshuis-het-trefpunt


Bron: Help Nederland Vooruit

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services