Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlandse Deen klanten brengen bezoek aan Bakkerij Pater

Gepubliceerd: Zondag 24 maart 2019 11:18

Waterlandse Deen klanten brengen bezoek aan Bakkerij Pater

Foto: Pieter Pereboom

‘Kom naar de Bakker’ heet de actie van Bakkerij Pater (Pater), welke zij organiseert in samenwerking met Deen supermarkten (Deen). Met een flyer in de winkels en via Marker Nieuws werd klanten gevraagd of zij wel eens een kijkje wilde nemen waar het ‘Deen’ brood wordt gebakken. Ruim twintig klanten brachten woensdagochtend een bezoek aan de bakkerij in Avenhorn.

Met een touringcar van ‘Peereboom’ reizen werden de klanten opgehaald bij de filialen van Marken en Graaf Willemlaan in Monnickendam. In de bus vertelde Remon van Pater het één en ander over de oorsprong van Pater, van Deen en hoe deze bedrijven zijn samengekomen. Inmiddels bakt Pater iedere dag het brood voor alle 80 filialen van Deen.

In Avenhorn werden de gasten met koffie of thee welkom geheten. Daarna konden de ‘witte jassen’ en haarnetjes in ontvangst worden genomen. Voordat de gasten de bakkerij konden betreden, moesten de handen heel goed worden ontsmet. Vervolgens werd in drie groepjes de bakkerij getoond, en waar nodig uitleg gegeven. Vele waren onder de indruk hoeveel er nog bij komt kijken om de diverse soorten brood te bakken.

Na de rondleiding kregen de Waterlandse gasten een lunch aangeboden. Na de lunch vertrok de bus weer richting Waterland, waar de gasten weer werden afgeleverd, waar ze waren ingestapt.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services