Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlandse deelname aan NH Bierwedstrijd 2016

Gepubliceerd: Zaterdag 14 mei 2016 11:31

Aan de door RTVNH georganiseerde NH Bierverkiezing 2016 doen dit jaar 45 Noord-Hollandse brouwerijen mee. Ook twee brouwerijen uit Waterland dingen mee naar de titel van het 'Beste bier van NH 2016'.

Speciaalbier is hip. En Noord-Holland loopt in het maken ervan voorop; in geen enkele Nederlandse provincie zijn er zoveel lokale brouwerijen als bij ons. Brouwerijen die bieren brouwen die lokaal bekend en populair zijn. Maar welke is het populairste bier van Noord-Holland? Dat gaan we vanaf vandaag uitzoeken.

45 Noord-Hollandse brouwerijen hebben voor de verkiezing een van hun bieren ingezonden. Daaronder ook twee Waterlandse brouwerijen, te weten Bierderij Waterland uit Katwoude met hun bier De Boerenbok, en De Monnick uit Monnickendam met hun bier De Roode Vos.

Aan bierliefhebbend Noord-Holland nu de vraag om daaruit dát bier te kiezen dat jouw voorkeur heeft. Stemmen kan op: https://poll.fbapp.io/nh-bierverkiezing-2016

Vorig jaar ging de titel van Populairste Bier van NH 2015 (Publieksprijs) naar het bier Zware Hufter van brouwerij Dampegheest uit Limmen. De Juryprijs voor het Beste Bier van NH 2015 ging naar Chocenbrouwer van brouwerij Bru'd uit Amsterdam.

De uitslag van de verkiezing wordt bekendgemaakt op zondag 5 juni tijdens het Noord-Hollands Bierfestival in de Grote Kerk in Alkmaar. Hier worden ook de winnaars bekendgemaakt van de juryprijs: het Beste Bier van NH 2016.

Bron: RTVNH

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services