Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlands Weekblad bestaat 1 jaar!

Gepubliceerd: Vrijdag 18 januari 2019 22:00

Waterlands Weekblad bestaat 1 jaar!

Foto: Omroep PIM

Op 10 januari 2018 rolde de eerste editie van het Waterlands Weekblad van de pers. Samen met uitgever Mieke van Londen en hoofdredacteur Iris Kuethe was Omroep PIM daarbij aanwezig. Nu 1 jaar later is het tijd voor een feestje en daarom bracht Omroep PIM een bezoek aan Mieke en Iris.

Heel Waterland kent Prettig Weekend en toen Mieke hoorde dat Riet Cerpentier met haar weekblad wilde stoppen kon zij zich geen Waterland zonder Prettig Weekend voorstellen. Geholpen door een aantal vrienden bedacht zij een plan voor een nieuw Waterlands weekblad en daarmee was ook gelijk de naam geboren: het Waterlands Weekblad. Na vele voorbereidingen was op 10 januari 2018 de dag dat de eerste editie van de pers rolde.

Inmiddels zijn we een jaar verder en hebben Mieke en Iris veel meegemaakt en ook veel geleerd. Door het maken van het Waterlands Weekblad zijn zij betrokken bij wat er in Waterland speelt en verbinden zij Waterlanders met elkaar. Uniek is daarbij ook de samenwerking met Omroep PIM want wij hebben elke week een eigen pagina waarop wij onze items belichten en de inwoners van Waterland informeren over wat er komen gaat.

Voor het komende jaar staan er een aantal vernieuwingen op het programma. Zo is het team van het Waterlands Weekblad versterkt met de komst van Johannes Wilhelm die zich gaat richten op de commerciële zaken. En naast correspondent Pieter Peereboom op Marken heeft het Waterland Weekblad nu ook een correspondent in Ilpendam, namelijk Mildred Zomerdijk.

Ook gaat het Waterlands Weekblad met zijn tijd mee door vanaf heden een digitale versie van het Waterlands Weekblad aan te bieden. Zo kunnen inwoners van Waterland via hun smartphone of tablet op de hoogte blijven van alles wat er in Waterland speelt.

Natuurlijk is het Waterlands Weekblad altijd op zoek naar nieuws dus als u een leuk nieuwsfeitje heeft neem dan vooral contact op met Mieke en Iris. En dat kan tegenwoordig ook heel persoonlijk want sinds kort hebben zij een nieuwe plek gevonden in De Stegh aan de haven van Monnickendam. Doordeweeks zitten Mieke en Iris elke middag in De Stegh om het Waterlands Weekblad voor de komende week samen te stellen.
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services