Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlands Orgelfestijn komt naar Grote Kerk in Monnickendam

Gepubliceerd: Maandag 07 augustus 2017 17:33

Waterlands Orgelfestijn komt naar Grote Kerk in Monnickendam

Foto: Wim Dijkstra

Op woensdag 9 augustus wordt het vierde concert in de serie Waterlandse Orgelfestijn om 20.00 uur gegeven in de Grote Kerk van Monnickendam.

De eerste drie concerten van het Waterlands Orgelfestijn zitten erop. Peter Ouwerkerk, Tjeerd van der Ploeg en Gonny van der Maten gaven prachtige concerten.

Woensdagavond 9 augustus is het Waterlands Orgelfestijn te gast in de Grote Kerk van Monnickendam. Henk Verhoef bespeelt dan het Gerstenhauer-orgel. Een orgel met een zeer rijk kleurenpalet. Tijdens het eerste deel van het programma muziek uit de 18e eeuw. Symfonie 71 van Joseph Haydn en hofmuziek (Mensa sonara, Pars III) met gulle klanken van von Biber. Deze orgelbewerkingen worden afgewisseld met een koraalvoorspel van Bach (BWV709).

Tijdens het tweede deel van het programma muziek van twee Nederlandse componisten uit de 20e eeuw. Van Marius Monnikendam zijn; Toccata, Pastorale, Sarabande en Rondino. Het programma wordt afgesloten met muziek van Jan Zwart; zijn Fantasie-Toccatine, het Elegisch voorspel en de monumentale Fantasie over het Lutherlied “Een vaste burg”

Het slotconcert van het orgelfestijn vindt 16 augustus plaats in de Grote Kerk van Oosthuizen. Willem Poot het orgel zal dan het orgel bespelen. Een orgel met een bijzondere klank, temperament en ontroerende zuiverheid, zeer geliefd en geroemd door organisten uit de hele wereld. Het orgel nodigt uit om oude muziek te spelen. Deze avond staan onder andere op het programma; Thomas Tallis, Peter Philips en Jan Pieterszoon Sweelinck.

Meer informatie: www.orgelkringwaterland.nl

Bron: Orgelkring Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services