Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlands Orgelfestijn 2021 start in Grote Kerk

Gepubliceerd: Zondag 04 juli 2021 19:33

Waterlands Orgelfestijn 2021 start in Grote Kerk

Foto: Wikimedia Commons Dqfn13

De culturele vooruitzichten zijn gunstig. Met de huidige inzichten vinden de vijf zomerconcerten van Orgelkring Waterland doorgang. Het eerste concert in 2021 vindt plaats op 14 juli in de Grote kerk van Monnickendam.

De exacte omstandigheden op de dagen van concerten zijn nog niet zeker maar voor de voorbereidingen van de zomerconcerten van Orgelkring Waterland is dat niet zo erg. Afhankelijk van het moment van versoepelingen van coronamaatregelen is er een maximaal aantal bezoekers mogelijk.

Het eerste concert in 2021 vindt plaats op 14 juli in de Grote kerk van Monnickendam. Er zijn die avond twee organisten! Marja en Tjeerd van der Ploeg spelen zowel samen (quatre-mains) als elk individueel. Beide orgels in de kerk komen daarbij aan bod. De muziek die op het uit Engeland afkomstige koororgel wordt gespeeld is van Carleton, Tomkins en Wesley. Op het Grote Orgel, gebouwd in 1780 door Gerstenhouwer en Rigter, klinkt muziek van de Fransman Camille Saint-Saƫns en de Duitser Gustav Merkel. De overige stukken zijn alle van Oostenrijkse componisten: Schubert, Lachner, Baumert en Albrechtsberger.

Meer informatie: www.orgelkringwaterland.nl

Bron: Orgelkring Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services