Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlands gemeenteraadslid Hans de Jong overleden

Gepubliceerd: Maandag 20 december 2021 16:36

Waterlands gemeenteraadslid Hans de Jong overleden

Foto: Gemeente Waterland

Ons bereikte het droevige bericht dat ons raadslid, de heer Hans Uilke de Jong op 16 december 2021 na een kort ziekbed is overleden.

De heer De Jong was sinds 16 maart 2006 politiek actief in de gemeente Waterland voor de VVD. Eerst als duoraadslid en vanaf 2010 (met een kleine onderbreking) als raadslid. De laatste 7 jaren was hij ook de vaste voorzitter van de voorbereidende vergadering. Dat werk deed hij graag en goed en werd daarin ook zeer gerespecteerd en gewaardeerd door zijn collega-raadsleden, duoraadsleden en collegeleden. 

Hij zette zich steeds vol overgave in voor zijn partij en het werk in de fractie. In 2018 was hij lijsttrekker voor de VVD. Hij heeft zich met de VVD hard gemaakt voor de zelfstandigheid van de gemeente Waterland. Ook in 2022 zou de heer De Jong lijsttrekker van de VVD zijn geweest. Hij was vereerd met deze verkiezing en verheugde zich op de komende raadsperiode. Naast zijn raadswerk was de heer De Jong bekend om zijn kwaliteiten als bierbrouwer. Over zijn eigen bierbrouwerij De Monnick kon hij gepassioneerd vertellen.

De gemeente Waterland verliest met het overlijden van de heer De Jong een bevlogen volksvertegenwoordiger bij wie het algemeen belang van Waterland voorop stond. De heer De Jong is 72 jaar geworden.

Bron: Gemeente Waterland

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services