Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterlanders doneren aan de Voedselbank

Gepubliceerd: Zaterdag 11 april 2020 19:32

Waterlanders doneren aan de Voedselbank

Op zaterdag 11 april kon iedereen kruidenierswaren en verzorgingsproducten doneren voor de Voedselbank. Van 10.00 tot 12.00 uur kon dit bij de Opstandingskerk in Monnickendam.

Alex Klok vertelde waarom dit nu op deze manier gebeurt. Normaal gesproken wordt er twee keer per maand tijdens de kerkdiensten ingezameld voor de Voedselbank maar nu zijn er geen kerkdiensten meer. Althans alleen via tv en online. Daarom heeft de diaconie van de Protestantse Gemeente besloten tot deze inzameling. En niet alleen de gebruikelijke kerkgangers konden doneren, maar in feite iedereen die dit wilde doen. Uiteraard met de veiligheidsmaatregelen zoals handschoenen aan en 1,5 meter afstand. Er werd veel gehoor gegeven aan de oproep, er was al veel gebracht. Mooi in deze tijd waar steeds meer mensen, door de invloed die het Coronaviris ook op de economie heeft, gebruik moeten maken van de Voedselbank.

Marijke van der Streek stond ook bij de kerk, met kaarten. Je kon een kaart beschrijven die naar gedetineerden wordt gestuurd. De afbeelding op de kaart van het kruis was door gedetineerden ontworpen. Een steuntje voor de mensen in gevangenschap die het moeilijk hebben. 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services