Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterland zwaait Sint en zijn Pieten massaal uit

Gepubliceerd: Vrijdag 06 december 2019 21:27

Waterland zwaait Sint en zijn Pieten massaal uit

Foto: Omroep PIM

De in Waterland al enkele jaren bestaande traditie om Sinterklaas en zijn Pieten de dag na Pakjesavond uit te zwaaien was ook dit jaar voor Waterlanders weer de aanleiding om massaal naar de Grote Kerk af te reizen.

Het Uitzwaaifeest begon net als elk jaar weer in de Grote Kerk in Monnickendam. Al sinds 2001 wordt Sinterklaas uitgezwaaid en ook dit jaar waren vele honderden kinderen en hun ouders naar de Grote Kerk gekomen om Sint en zijn Pieten een fijne terugreis naar Spanje te wensen. Nog een laatste keer werden de Sinterklaasliedjes uit volle borst meegezongen en natuurlijk werd er ook nog volop gedanst met de Pieten.

Daarna vertrok de hele stoet, met fanfarecorps Olympia-ConBrio voorop, naar de binnenhaven van Monnickendam. Een lange rij kinderen met lampionnen en vele andere lichtjes liep achter de Sint naar de binnenhaven waar de Pakjesboot al lag te wachten op Sinterklaas. Het bengaalse vuur op de Pakjesboot zorgde voor een mooie rode gloed over de gehele binnenhaven en in die rode gloed zette het schip van de Sint weer koers naar Spanje. Maar wel in de wetenschap dat hij natuurlijk volgend jaar weer terug zal keren naar Waterland.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services