Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterland wijst toerist en recreant de juiste weg

Gepubliceerd: Vrijdag 19 april 2019 12:33

Waterland wijst toerist en recreant de juiste weg

Foto: Gemeente Waterland

Om bezoekers van Waterland gemakkelijk van de ene toeristische of recreatieve bestemming naar de andere te helpen, zijn in de afgelopen periode nieuwe borden met wegwijzers in de gemeente geplaatst. Monnickendam was de enige kern waar de nieuwe borden nog niet stonden. Op donderdag 18 april is daar verandering in gebracht: wethouder Bas ten Have en Nard Jansen van Stichting Promotie Waterland onthulden samen het laatste bordje op de kruising Noordeinde-Kerkstraat bij de Speeltoren. In de gemeente zijn op 95 locaties maar liefst 304 borden geplaatst die in totaal naar 117 voorzieningen verwijzen.

Stimulans


Wethouder Bas ten Have is blij met de wegwijzers: “De borden zijn er onder andere gekomen om het gebruik van toeristisch recreatieve voorzieningen te stimuleren. Voor de bezoekers van Waterland is het nu veel makkelijker om vlot de weg te vinden naar de gewenste bestemming. Er is bewust nagedacht over de route die men neemt, om sommige buurten te ontlasten. De nieuwe borden zien er mooi uit en hebben in de gehele gemeente dezelfde uitstraling. De borden zijn dus niet alleen informatief maar ook een aanwinst in het straatbeeld.” 

 

Samenwerking


De wegwijzers zijn tot stand gekomen door samenwerking met de Stichting Promotie Waterland, die onder andere heeft meegedacht over het bewegwijzeringsplan en de locaties. De eenmalige kosten voor plaatsing van de borden zijn betaald door de gemeente en er is ook budget voor een jaarlijkse onderhoudsronde. Zo blijft de kwaliteit en actualiteit van de toeristische bewegwijzering ook in de toekomst gewaarborgd. 

 

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services