Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterland weer enkele nestkastjes rijker na workshop in De Bolder

Gepubliceerd: Vrijdag 03 maart 2017 11:33

Waterland weer enkele nestkastjes rijker na workshop in De Bolder

Tijdens de Voorjaarsvakantie werd er voor de kinderen in De Bolder een workshop nestkastjes bouwen georganiseerd.

De planning was dat de workshop al in de ochtend zou beginnen. Maar omdat er vooraf weinig aanmeldingen waren werd besloten om de workshop te cancellen. Gedurende de ochtend kwamen er echter zoveel telefoontjes binnen met vragen of de workshop nog doorging dat uiteindelijk werd besloten om de workshop alsnog 's middags doorgang te laten vinden.

Voorafgaand aan het bouwen van het nestkastje werd er gestart met informatie over het nestkastje. Deze werd gegeven door Ben Mesman van het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid). Hij vertelde onder andere over de verschillende soorten vogels die er in een nestkastje gaan. Hoe kun je ze herkennen? Waarom is het belangrijk om de vogels te helpen en wat is een veilige plek om je nestkastje op te hangen.

Ook was er gelegenheid voor de kinderen om zelf vragen te stellen. En na het stellen van vragen mochten de kinderen met hout aan de slag om een nestkastje te maken. De gaatjes voor de spijkers waren alvast voorgeboord, zodat er ook geen enkele kromme spijker in de nestkastjes te vinden was.

Aan het einde van de workshop ging iedereen met zijn eigen werk naar huis. Allemaal trots op het gemaakte onderkomen voor de vogels, en in de wetenschap dat het huisje op minimaal twee meter hoogte moet worden opgehangen met de ingang richting het noordoosten, omdat anders in het geval van regen het huisje volregent. En met al deze tips in het achterhoofd is het nu alleen nog maar wachten op de eerste bewoner van het nestkastje...

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services