Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterland laat het donker donker

Gepubliceerd: Woensdag 24 oktober 2018 18:16

Waterland laat het donker donker

Op 27 Oktober 2018 vindt de jaarlijks Nacht van de Nacht plaats. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting.

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Gemeente Waterland neemt deel aan de Nacht van de Nacht door de aanschijnverlichting van de kerktorens en de Speeltoren dit weekend te doven.
 
Bewustwording
Portefeuillehouder Astrid van de Weijenberg: “Eén van de doelen van dit evenement is om mensen bewust te maken van ons gebruik van energie en licht. Om eens stil te staan bij de gevolgen ervan op onszelf, de natuur om ons heen en het milieu. Minder licht en/of duurzamer verlichting bespaart energie (en geld) en vermindert de CO2 uitstoot.”
 
Investeren in duurzame toekomst
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de gemeente Waterland. Astrid van de Weijenberg geeft een paar voorbeelden: “Het nieuwe pin- & toiletgebouw op Marken is ontworpen en gebouwd volgens het nul-op-de-meter principe. Ook in alle bestaande gemeentelijke objecten investeren we in verduurzaming. Zo zijn we drie jaar geleden begonnen om, tijdens het reguliere onderhoud van de straatverlichting, de bestaande lichtbronnen te vervangen voor LED. We verwachten de laatste 90 stuks de komende maanden te vervangen, zodat aan het eind van dit jaar alle straatverlichting in LED is uitgevoerd!”
 
Meer informatie over de Nacht van de Nacht en welke gemeenten en bedrijven er allemaal meedoen (of iets organiseren) is te vinden op www.nachtvandenacht.nl
 
Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services