Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterland-Kerkenland was weer genieten!

Gepubliceerd: Vrijdag 29 juni 2018 17:11

Waterland-Kerkenland was weer genieten!

Foto: Ria Houweling

Wat waren het weer twee fantastische muzikale fietsweekends bij Waterland-Kerkenland 2018.

Eerst al bij de zuidroute op 16 juni met prachtige muziek van de bigband The Notorious Monks, de mooie klanken van het Koor aan ’t IJ, de Schotse en Ierse klanken van de folkgroep Oran. En in Durgerdam de super kopermuziek door het Marker Brass Ensemble.
Op 17 juni was er het Amsterdams Smartlappenkoor met bekende levensliederen. In Ransdorp speelde de Waterlandse Harmonie schitterende muziek. Jaap Dros en Kühne brachten muzikale poëzie van de dichter J.C. Bloem. En Maalstroom bracht avontuurlijke folkmuziek.
Dan de noordroute: 23 en 24 juni. In Monnickendam was er zaterdag muzikaal cabaret door Maarten & Joanne. Heel erg leuk. Op zondag was er een zeer indrukwekkende opera door de Dutch Operastudio o.l.v. Wiebke Göetjes met highlights uit de opera Suor Angelica van G. Puccini.
In Broek trad zaterdag De Nok op met funky Balkan jazz en zondag het swingende Duo Ot Azoj met klezmer en Balkanmuziek. Het kamerkoor Sweet and Low brachten mooie muziek in Zuiderwoude en zondags zorgde het vocaal ensemble Duodektet voor glasheldere en ragzuivere vocale muziek.

In het kerkje van Uitdam zong zaterdag Fred Piek heel gevoelige ballades en zondag was het de beurt aan de kleinkunstenaar Flip Noorman om het publiek te trakteren op gevoelige, maar ook zeer rauwe muziek en voordracht.

Hulde aan de organisatie en aan al die vrijwilligers die zich in de kerken hebben ingezet om alles in goede banen te leiden. We zien al uit naar Waterland-Kerkenland 2019 op 22 en 23 juni en op 29 en 30 juni.

Tekst: Henk Breur / Foto's: Ria Houweling (Waterland in Beeld)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services