Het kloppend hart van Waterland
Live

Waterland en FC Volendam: Richard de Weijze

Gepubliceerd: Zondag 04 augustus 2019 18:52

Waterland en FC Volendam: Richard de Weijze

Foto: Pieter Pereboom

Omroep PIM en FC Volendam gaan de samenwerking versterken. Er is immers een sterke link tussen de voetbalclub uit de Keukenkampioen Divisie en de gemeente Waterland. Zo spraken wij met Richard de Weijze, woonachtig op Marken, en heeft bij FC Volendam meerdere functies bekleed. Onlangs is hij toegetreden tot het bestuur als van FC Volendam als bestuurslid PR en Operatie. We spraken met hem over de plannen van FC Volendam om niet alleen terug te keren naar de Eredivisie, maar ook zeker om meer bezoekers uit Waterland naar het stadion te krijgen.

Richard is de zoon van Peter de Weijze, de speaker van SV Marken. Het voetballen zit dus wel in de familie. Het bestuurswerk bij FC Volendam is vrijwillig. Richard werkt bij een bank, dus logisch dat hij met een financieel initiatief komt, een soort belegging. Bij dit zogenoemde "spelersparticipatiefonds" kan een ieder vanaf € 2.500 inleggen. Alle inleg wordt gebruikt voor de aankoop van nieuwe spelers. "Het plan met het spelersparticipatiefonds is tweeledig", aldus De Weijze. "Met het geld halen wij spelers binnen die ons gaan helpen, om de stap te maken naar de Eredivisie. De investeerders, die dus het geld hebben ingelegd, ontvangen bij de verkoop van een speler 60% van de netto transfersom terug. Dit wordt dan naar rato onder hen verdeeld".

 

FC Volendam heeft veel teams, voor jeugd en voor senioren met als klapstuk natuurlijk het eerste elftal dat op vrijdagavond in de Keukenkampioen Divisie speelt. Er komen vaak Waterlanders naar het stadion, en niet in het minst omdat er een Waterlander speelt, Martijn Kaars. Omroep PIM en FC Volendam gaan de samenwerking versterken en dus zal er bij PIM niet alleen regelmatig een artikel of filmpje van FC Volendam verschijnen, maar ook zullen wij de Waterlandse inbreng bij FC Volendam gaan belichten.

 

Het nieuwe bestuur haalde met Wim Jonk een grote naam binnen als nieuwe hoofdtrainer. De club heeft alle intentie om met hem aan het roer terug te keren naar het hoogste niveau, de Eredivisie. En het begint ook meer te leven. En niet alleen in Volendam. Zo weet Richard te vertellen dat er dit seizoen nu al meer seizoenkaarten zijn verkocht dan vorig jaar het gehele seizoen. En de hoop is natuurlijk dat het ook in de gemeente Waterland nog meer gaat leven en dat er ook vanuit Waterland meer supporters naar het stadion zullen gaan. "Ik spreek nog al eens wat mensen en die denken met plezier terug aan de tijd dat je op zondag met het 'Volendammer bootje' van Marken naar de overkant ging om een Eredivisiewedstrijd te bekijken. Dat willen we terug!", aldus De Weijze.

 

Meer informatie over het spelersparticipatiefonds vindt u op: www.fcvolendam.nl/fonds.

 

Foto's: Pieter Pereboom (www.markernieuws.com)

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services