Het kloppend hart van Waterland
Live

Watergeuzen Avond StraatTheater in teken van Slag op de Zuiderzee

Gepubliceerd: Dinsdag 03 oktober 2023 17:54

Watergeuzen Avond StraatTheater in teken van Slag op de Zuiderzee

Foto: Slag op de Zuiderzee 2023

Tijdens het afsluitingsweekend van de festiviteiten rond de Slag op de Zuiderzee 2023 zijn er tal van optredens in de oude binnenstad van Monnickendam. Zo kunnen we op zaterdag 7 oktober van 19.00 tot 21.00 uur genieten van een straattheater.

Dit jaar een straattheater met uiteraard als thema “De Slag op de Zuiderzee 2023”, waarbij de Watergeuzen niet zullen ontbreken, vandaar nu de naam “Watergeuzen Avond StraatTheater”. De toegang is gratis.

Watergeuzen, Bosgeuzen, Spanjaarden, soldaten, boeren, burgers en buitenlui zullen u met zelf bedachte acts op gebied van muziek, toneel, voordracht, dichtkunst, persiflage en dans op diverse locaties rond de Haven en het Wezenland vermaken. Wilt u meer weten hoe de “parkeerproblematiek” tijdens de Slag van 1573, opgelost werd ? Wilt u de ballade van de Dood zien en horen? Wilt u een slag rond om de Spaanse en Hollandse keuken bijwonen? Wilt u weten hoe het een groep Spanjaarden op een vlot vergaat? En wist u dat we in Monnickendam een Wondereik hebben? Dat er een monster in Monnickendam woont? We zelfs bruggen hebben, die die boodschappen kunnen verkondigen. Dit en nog veel meer is tijdens het Straattheater allemaal te bewonderen.

Na het Watergeuzen Avond Straat Theater gaan we aan de Haven verder met het afsluitingsfeest. Op pontons, die in de Binnenhaven liggen, zijn diverse optredens door verschillende artiesten uit de regio tot 24.00 uur. Kom op zaterdag 7 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur naar de binnenstad voor het Monnickendam Watergeuzen Avond Straattheater om alles mee te maken en mee te beleven. Een plattegrond van de speellocaties is verkrijgbaar tijdens de avond op de bruggen in het speelgebied.

 

Bron: Organisatie Slag op de Zuiderzee

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services