Het kloppend hart van Waterland
Live

Wandelvierdaagse voor senioren door gemeente Waterland

Gepubliceerd: Maandag 10 juli 2017 20:59

Wandelvierdaagse voor senioren door gemeente Waterland

Lopend, met de rollator en in de rolstoel. Zo begaven de deelnemers aan de Senioren Wandelvierdaagse zich van 27 t/m 30 juni door de gemeente, samen met een legertje vrijwilligers.

Dit jaarlijkse evenement trok dit jaar helaas maar 21 deelnemers, en dit terwijl er ruimte is voor zeker 30 deelnemers. Maar de 21 deelnemers en hun begeleiders genoten van vier wandeldagen door vier kernen van de gemeente Waterland.

Op dinsdag staat de bus voor de Opstandingskerk en begint de reis naar Ilpendam. Er is een mooie wandeling uitgezet waarbij velen plekjes zien die ze niet eerder zagen. De woensdag is gereserveerd voor Marken; helaas gooit het weer daar een beetje roet in het eten. Het regent veel en dat betekent: jassen aan, jassen uit, regenkleding om, regenkleding af. Toch lijdt de sfeer er niet onder. Met de bus gaat het gezelschap weer terug naar Monnickendam.

Dan is de volgende dag Broek in Waterland aan de beurt. Ook hier loopt men een leuke tocht door het dorp en tot besluit brengt men een bezoekje aan de Broeker kerk. De laatste dag, vrijdag, gaat de wandeling door Monnickendam. Geen bus vandaag. Deels gaat de tocht door de oude stad, deels door de andere wijken. Ook hier een mooi einde: de ontvangst in het gemeentehuis met koffie en koek.

Wethouder Jacob Kes spreekt de gasten even toe, en verontschuldigt de burgemeester. Zij is helaas al een tijdje afwezig door ziekte. Dan wordt het laatste deel van de Senioren Wandelvierdaagse gelopen, en eindigt de tocht voor de deur bij Swaensborgh.

Heel veel dank aan alle sponsors, alle vrijwilligers, de verkeersregelaars en aan de begeleiders. En tot volgend jaar bij de volgende editie van de Senioren Wandelvierdaagse.Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services