Het kloppend hart van Waterland
Live

VVM kampioen na winst in Gouwzee derby tegen SV Marken

Gepubliceerd: Maandag 27 mei 2019 20:10

Onder een strak blauwe hemel in een heerlijk zonnetje werd afgelopen zaterdag om 14.30 uur afgetrapt op sportcomplex "Nooitgedacht" van SV Marken voor de Gouwzee derby tussen SV Marken en VV Monnickendam. De wedstrijd was LIVE te volgen bij Omroep PIM.

Voor SV Marken stond er niets meer op het spel, maar voor VV Monnickendam des te meer. Bij winst zou VV Monnickendam namelijk niet alleen het kampioenschap in de wacht slepen, maar ook nog eens voor het eerst in de geschiedenis promoveren naar de Eerste Klasse.

Maar de Gouwzee derby is natuurlijk niet zomaar een wedstrijd, want de wedstrijden tussen de voetbalelftallen van Marken en Monnickendam brengen altijd een extra lading met zich mee. En dat was ook vanaf het begin van de wedstrijd al goed te merken. Het tempo van de wedstrijd was in de beginfase erg hoog, maar Monnickendam begon erg zenuwachtig aan de wedstrijd, en Marken profiteerde daar optimaal van. In de 16e minuut resulteerde dat in de 1-0 van SV Marken door een goal van Jeffrey Schilder die een assist van Leon Schipper van dichtbij binnen kon tikken. En vijf minuten later was het al 2-0 toen René Commandeur een voorzet van Jeffrey Schilder binnen wist te koppen.

VV Monnickendam leek toen de nervositeit van zich af te schudden en dat resulteerde in de 28e minuut in de aansluitingstreffer van Robin Schaaf. Daarop kreeg Monnickendam nog een tweetal goede mogelijkheden, maar de ploeg van trainer Ab Persijn wist die kansen niet te verzilveren. En ondanks dat Monnickendam meer druk naar voren begon te zetten leverde dat niet meer op dan een 2-1 ruststand.

Na rust was het een hele andere wedstrijd. Want VV Monnickendam zette vanaf het begin van de tweede helft Marken onder druk en het lukte de thuisploeg niet meer om onder die druk uit te komen. Keeper Jeffrey Koreman van SV Marken wist in het begin van de tweede helft nog een aantal mogelijkheden voor Monnickendam uit het doel te houden, maar in de 55e minuut stond hij aan de grond genageld bij een vrije trap van Donny Reugenbrink.

SV Marken probeerde in de counter nog wel van zich af te bijten, maar in de 67e minuut kwam Monnickendam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Daan Pruim kopte de bal en deze viel met een lastige stuit bij de eerste paal binnen. Na de goal werd de druk van Monnickendam minder en daardoor kon Marken weer meer in de wedstrijd komen. En dat resulteerde in een aantal goede kansen voor Marken, waaronder een kopbal op de lat van Jan Pieter van der Vis, en een scrimmage voor de goal van Monnickendam waarbij Monnickendam tot twee keer toe de bal van de lijn wist te halen. Uit deze aanval ontstond een counter waaruit Kid Ronday in de 79e minuut de 2-4 wist te scoren.

VV Monnickendam kwam daarna niet meer in de problemen en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kool kon het feest beginnen. Compleet met de uit Monnickendam meegebrachte bloemen en champagne. En vuurwerk.

Voor het eerst in de geschiedenis is VV Monnickendam gepromoveerd naar de Eerste Klasse. En zij deden dit door op de eerste dag van de competitie de eerste plek in handen te nemen, en zij hebben deze, ondanks soms grote verliespartijen, geen een dag uit handen gegeven. Wij feliciteren VV Monnickendam van harte met dit prachtige resultaat.