Het kloppend hart van Waterland
Live

Vrijwilligers Staatsbosbeheer weer actief in Waterlandse natuurgebied

Gepubliceerd: Woensdag 29 januari 2020 15:49

Vrijwilligers Staatsbosbeheer weer actief in Waterlandse natuurgebied

Foto: Omroep PIM

Waterland kent veel natuurgebiedjes zoals veenmosrietlanden, met bijzondere en vaak ook zeldzame planten. De rietkragen en moerasbosjes in deze gebiedjes zijn belangrijk als broedplaatsen voor uiteenlopende soorten weide- en watervogels.

Al ruim dertig jaar zijn vrijwilligers die ressorteren onder Staatsbosbeheer onder andere actief in een smal gebied in de gemeente Waterland dat ligt langs de Purmer ringvaart tussen Ilpendam en de wijk De Gors. Het gebied is bekend onder de naam "Vurige Staart"

De Werkgroep Kwadijkse Vlot, bestaande uit ca twintig enthousiaste mannen en vrouwen, maaien er in deze tijd van het jaar riet, verzamelen en ruimen het en helpen zodoende de natuur om zich te herstellen en zich optimaal verder te ontwikkelen. Daarbij wordt vanzelfsprekend zodanig gewerkt dat schuil- en broedplaatsen behouden blijven.


Wie zich interesseert in actieve vormen van natuurbehoud en -beheer en ook graag buiten met een groep gemotiveerde mensen aan de slag wil, kan contact opnemen met Ben Brugge, contactpersoon van de werkgroep: bbrugge@xs4all.nl

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services