Het kloppend hart van Waterland
Live

Vrieskou hult De Monnik in wit gewaad

Gepubliceerd: Zaterdag 09 januari 2021 11:59

Vrieskou hult De Monnik in wit gewaad

Foto: Vincent Koerse

Nu de temperatuur in Waterland steeds vaker even tot onder het vriespunt daalt, is de kou inmiddels ook duidelijk te zien op de trekpleister van Monnickendam op de Middendam: De Monnik. Onze redactie ontving van Monnickendammer Vincent Koerse een paar prachtige foto's van De Monnik 'in winters vriesgewaad'.

De Monnik zit al sinds 2013 op zijn inmiddels zo vertrouwde plek op de Middendam in Monnickendam. In 2013 werd het beeld aldaar onthuld door de schepper van het beeld, Rob Cerneus, tezamen met Rob Schröder, de voorzitter van de opdrachtgever Stichting Stadsfeesten Monnickendam.

Gewapend met de zo kenmerkende knots uit het wapen van Monnickendam is De Monnik al vele jaren niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Monnickendam. Daar, op de Middendam, op de plek waar de stad ooit is ontstaan zijn er inmiddels al vele duizenden bezoekers en passanten geweest die zich met het kunstwerk hebben laten fotograferen.

En nu, met de prachtige witte vorstgloed over zijn gewaad, lijkt De Monnik nog meer op de oorspronkelijke stichters van Monnickendam. Want volgens pastoor Hoedemaker, die het beeld zegende bij de onthulling in 2013, droegen zij ook een wit gewaad.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services