Het kloppend hart van Waterland
Live

Voorinschrijving Happen & Trappen op zondag 19 juni geopend

Gepubliceerd: Vrijdag 03 juni 2022 08:57

Voorinschrijving Happen & Trappen op zondag 19 juni geopend

Foto: Rotary Monnickendam

Ook dit jaar organiseert Rotary Monnickendam de culinaire fietstocht Happen & Trappen in Waterland. Het evenement vindt plaats op zondag 19 juni en vanwege de grote belangstelling is het vanaf heden mogelijk om vooraf in te schrijven via de website www.happenentrappenwaterland.nl.

Happen & Trappen wordt voor de vierde maal georganiseerd. De culinaire fietstocht kent dit jaar een nieuwe route door de Waterlandse polder die zo’n 35 km lang is. Ook de culinaire gerechten zijn dit jaar anders dan de vorige keer. Bij elke stop wordt de deelnemers weer een culinair proeverijtje aangeboden.

35 km – 5 stops
De route door Waterland telt in totaal 5 stops. Er wordt tussen 11.30 – 12.30 uur gestart bij Bierderij Waterland aan het Galgeriet in Monnickendam. Bij de Bierderij ontvangen de deelnemers hun deelnamebewijs en na een kop koffie met wat lekkers kunnen ze op weg naar de volgende 5 stops op de route, die loopt via Ilpendam, het Twiske, Purmerend en de Purmer, om tot slot weer te eindigen bij de Bierderij.

Hart voor Vrouwen
Ook dit jaar is er aan het Rotary-evenement een goed doel verbonden. Naast een aantal mooie sponsorinkomsten, van onder andere hoofdsponsor Multi Metaal, worden de deelnemersinkomsten, na aftrek van de kosten, gedoneerd aan de actie Hart voor Vrouwen. Stichting hart voor Vrouwen maakt zich sterk voor wetenschappelijk onderzoek naar de verbanden van hart- en vaatziekten met andere organen en externe factoren bij vrouwen. Met deze steun streven zij ernaar om patiënten meer perspectief te bieden op een kwalitatief goed leven en zelfs genezing.

Vooraf inschrijven
Deelnemers kunnen zich nu al voor dit unieke evenement inschrijven op de website www.happenentrappenwaterland.nl. Deelname voor volwassenen is €29,50. Een bijpassend wijnproeverijtje €9,50. Deelname voor kinderen t/m 12 jaar bedraagt €15,00. Wie zich vooraf inschrijft heeft meer kans op een startplek, want voor het evenement kunnen zich maximaal 150 deelnemers inschrijven. Ook op de dag zelf kan – indien er nog plek is – worden ingeschreven bij Bierderij Waterland. Voor meer informatie kan ook gekeken worden op de Facebookpagina www.facebook.com/rotaryclubmonnickendam.


Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 31.500 clubs in 166 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. Het motto van Rotary ‘Service Above Self’, dient als voorbeeld voor de humanitaire geest van de organisatie. Rotaryclub Monnickendam bestaat uit 29 mannen en 8 vrouwen en komt wekelijks op dinsdagavond bijeen in Hotel Volendam.

Bron: Rotary Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services