Het kloppend hart van Waterland
Live

Voorinschrijving Happen & Trappen op zondag 4 juni geopend

Gepubliceerd: Dinsdag 09 mei 2023 07:26

Voorinschrijving Happen & Trappen op zondag 4 juni geopend

Foto: Rotary Monnickendam

Dit jaar organiseert Rotary Monnickendam alweer voor de vijfde keer de culinaire fietstocht Happen & Trappen in Waterland. Het evenement vindt plaats op zondag 4 juni en vanwege de grote belangstelling is het vanaf heden mogelijk om vooraf in te schrijven via de website www.happenentrappenwaterland.nl.

Happen & Trappen wordt voor de vijfde maal georganiseerd. De culinaire fietstocht kent dit jaar een nieuwe route door de Waterland die zo’n 35 km lang is. Ook de culinaire gerechten zijn dit jaar anders dan de vorige keer. Bij elke stop wordt de deelnemers weer een culinair proeverijtje aangeboden.

35 km – 4 stops
De route door Waterland telt in totaal 4 stops. Er wordt tussen 11.30 – 12.30 uur gestart bij Bierderij Waterland aan het Galgeriet in Monnickendam. Bij de Bierderij ontvangen de deelnemers hun deelnamebewijs en na een kop koffie met wat lekkers kunnen ze op weg naar de volgende 4 stops op de route, die loopt via de Purmer, Kwadijk, Hobrede, Oosthuizen, Middelie, Edam en Katwoude, om tot slot weer te eindigen bij de Bierderij.

“Praatbankjes”
Ook dit jaar is er aan het Rotary-evenement een goed doel verbonden. Naast een aantal mooie sponsorinkomsten, van onder andere hoofdsponsor Rien de Wolf, worden de deelnemersinkomsten, na aftrek van de kosten, gebruikt voor het plaatsen van “Praatbankjes”, “vriendenbankjes” of ook wel “konkelbankjes” genoemd in de gemeente Waterland. Het idee van een dergelijk bankje is over komen waaien uit Canada. Iemand die verdrietig is kan op een bankje gaan zitten en geeft daarmee aan graag een praatje te willen maken. Met als motto: Niemand hoeft eenzaam te zijn.

Vooraf inschrijven
Deelnemers kunnen zich nu al voor dit unieke evenement inschrijven op de website www.happenentrappenwaterland.nl. Voor meer informatie kan ook gekeken worden op de Facebookpagina www.facebook.com/rotaryclubmonnickendam.

Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 31.500 clubs in 166 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. Het motto van Rotary ‘Service Above Self’, dient als voorbeeld voor de humanitaire geest van de organisatie. Rotaryclub Monnickendam bestaat uit 29 mannen en 8 vrouwen en komt wekelijks op dinsdagavond bijeen in Hotel Volendam.

Bron: Rotary Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services