Het kloppend hart van Waterland
Live

Voorgestelde locaties ondergrondse afvalcontainers in Marken en Monnickendam

Gepubliceerd: Zaterdag 13 juli 2019 13:42

Voorgestelde locaties ondergrondse afvalcontainers in Marken en Monnickendam

De gemeente heeft enige tijd geleden de inwoners van de kernen van Marken en Monnickendam een brief gestuurd met daarin het voorstel om ondergrondse afvalcontainers te plaatsen voor het gescheiden inzamelen van afval, in plaats van het ophalen van de plastic afvalzakken.

De gemeente heeft de inwoners van de kernen van Marken en Monnickendam een brief gestuurd met daarin het voorstel om op zeven locaties ondergrondse afvalcontainers te plaatsen. Deze komen ter vervanging van het ophalen van de plastic afvalzakken.

 

Voorgestelde locaties aangepast en er komt een bewonersavond

In Marken zijn drie locaties voorgesteld en voor de kern van Monnickendam werden vier locaties voorgesteld. De gemeente heeft op haar voorstellen vanuit Monnickendam 80 reacties ontvangen en vanuit Marken 20. De gemeente neemt de reacties van bewoners serieus en daarom worden de locaties ‘t Prooijen en Oude Zijds Burgwal aangepast.

 

Bewonersavonden

Bovendien organiseert de gemeente voor zowel de kern Monnickendam als Marken na de zomervakantie een bewoners/info avond. Dan kunnen bewoners de plannen inzien, met medewerkers in gesprek gaan en hun mening geven. Nadere informatie over deze bewonersavonden volgt nog.
Na deze raadpleging van de bewoners neemt het college een besluit over de ondergrondse afvalcontainers.

 

Voordelen ondergrondse afvalcontainers

Door de ondergrondse afvalcontainers verdwijnen de stinkende, opengereten afvalzakken uit het straatbeeld. Het voordeel is bovendien voor bewoners dat het afval 24 uur per dag weggebracht kan worden. Door ondergrondse afvalcontainers voor de verschillende afvalstromen verwacht de gemeente dat het percentage afvalscheiding gaat stijgen. De service van de minicontainers die bij het huisadres geleegd worden blijft overigens gehandhaafd. Bewoners kunnen alsnog een minicontainer aanvragen via de website van de gemeente en zoekwoord afvalcontainers.

 

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services