Het kloppend hart van Waterland
Live

Voor enkele weken crisisnoodopvang voor asielzoekers in Zaanstreek-Waterland

Gepubliceerd: Vrijdag 01 juli 2022 15:13

Voor enkele weken crisisnoodopvang voor asielzoekers in Zaanstreek-Waterland

Foto: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

De druk op de asielopvang is al maanden erg hoog. Het Rijk heeft daarom de voorzitters van de Veiligheidsregio’s de opdracht gegeven om in de komende weken 225 crisisnoodopvangplekken per regio te realiseren. In Zaanstreek-Waterland gaat de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland met deze opdracht aan de slag.

Crisisnoodopvangplekken
De crisisnoodopvang is noodzakelijk om de tekorten in de asielopvang op te vangen en de acute situatie rond het aanmeldcentrum in Ter Apel te verbeteren. Eerder al was er een opdracht gegeven aan de veiligheidsregio’s om voor twee weken 150 asielzoekers uit Ter Apel op te vangen. Deze opdracht wordt nu vergroot naar het realiseren van een crisisnoodopvang voor 225 asielzoekers voor enkele weken.

Op dit moment inventariseert de Veiligheidsregio welke mogelijke locaties er zijn. Dit gaat in nauwe samenwerking met gemeenten en de betreffende organisaties. Dit proces is momenteel nog in volle gang, zodra er meer bekend is wordt dit samen met de betreffende gemeente gecommuniceerd.

Zie ook eerdere berichtgeving over de noodopvang van asielzoekers in crisisnoodopvanglocatie sporthal De Spatter in Wormer:


 

Bron: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services