Het kloppend hart van Waterland
Live

Voetballend Waterland maakt zich op voor de tweede helft van het seizoen

Gepubliceerd: Dinsdag 24 januari 2017 08:39

VV Monnickendam en SV Marken kwamen op het idee om afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen elkaar te spelen. Zowel de Zaterdag 1 als de Zaterdag 2 van beide clubs kwamen tegen elkaar in actie. Omroep PIM registreerde de wedstrijd van de Zaterdag 2.

De thermometer stond zaterdag niet ver boven nul graden maar met een stralend zonnetje lag het kunstgrasveld op sportpark Markgouw er schitterend bij. De wedstrijd ging voor beide teams gelijk op, want zowel Monnickendam als Marken wisten met mooi voetbal een aantal kansen te creëren. Een bal op de paal, een schot op open doel, de selecte groep toeschouwers kreeg een leuke Waterlandse derby voorgeschoteld. Vlak voor rust wist Marken eindelijk het net te vinden en gingen zij met 0-1 de rust in.

Na rust wist Monnickendam op gelijke hoogte te komen. En ook in de verdere tweede helft kreeg Monnickendam meerdere kansen om op voorsprong te komen maar telkens weer stond de paal in de weg. Uiteindelijk had Marken de langste adem en wisten zij de 1-2 te maken en met een mooie schijnbeweging werd vlak voor het fluitsignaal de keeper van Monnickendam nogmaals geklopt waardoor de eindstand 1-3 werd.

Ook de Zaterdag 1 van beide verenigingen kwam tegen elkaar uit en hier wist Monnickendam als winnaar van het veld te stappen met een 3-2 overwinning.

Omdat beide verenigingen niet meer in dezelfde klasse spelen is de Waterlandse derby uit de competitie verdwenen, maar een vriendschappelijke wedstrijd tussen beide clubs is een uitstekende vervanger.

Beide clubs kunnen met deze oefenwedstrijden achter de rug zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft en wie weet is hier een jaarlijkse traditie geboren?