Het kloppend hart van Waterland
Live

Vlag van Oekraïne wappert voor het Waterlandse gemeentehuis

Gepubliceerd: Vrijdag 04 maart 2022 13:59

Vlag van Oekraïne wappert voor het Waterlandse gemeentehuis

Foto: Vincent Koerse

De vlag van Oekraïne wappert voor het gemeentehuis uit solidariteit met de Oekraïners. In gedachten zijn we bij hen in deze strijd en de verschrikkingen die hen overkomen.

Help Oekraïne
De oorlog in Oekraïne heeft de wereld opgeschud en raakt ons allemaal. Ook bij de gemeente komen veel vragen binnen over mogelijke hulpverlening. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel lokale acties er worden opgezet voor hulp aan Oekraïne. Op deze pagina leest u hoe u kunt helpen. 

Opvang
Zowel gemeentelijk als regionaal zijn crisisteams hard aan het werk om opvanglocaties te inventariseren. In Waterland brengt Takecarebnb statushouders in contact met gastgezinnen die hun huis drie maanden openstellen voor een vluchteling. Je kunt je hier aanmelden als gastgezin of als vrijwilliger.

Lees verder op: https://takecarebnb.org/nieuws/update-oorlog-in-oekraine/ 

Voor noodopvang kunnen mensen ook contact opnemen met RoomforUkraine of People for People, deze initiatieven koppelen Oekraïense vluchtelingen met Nederlandse mensen die een kamer over hebben. 

Doneren
Ook kunt u spullen doneren of u als vrijwilliger aanbieden via de website van COA. Doneren aan het Rode Kruis kan via deze link. 

Burgemeester Marian van der Weele: "Op 24 februari werden de grenzen van een vrij en democratisch Oekraïne niet meer gerespecteerd door buurland Rusland. Een daad van agressie die we als Europeanen collectief verwerpen. De bombardementen op onschuldige burgers in een vrij land vervullen ons met afschuw. Dat Oekraïners hun land moeten verlaten om een veilig heenkomen te zoeken is verschrikkelijk om te zien. Het beeld van gezinnen die worden gespleten, burgers die achterblijven om hun land te verdedigen hebben we sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer in deze omvang gezien. We zijn solidair met Oekraïne in hun strijd tegen de agressor. Ook in Waterland zijn hulpinitiatieven volop in gang."

Bron: Gemeente Waterland / Foto: Vincent Koerse

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services