Het kloppend hart van Waterland
Live

Visbakken zit in het bloed van IJsclub Marken

Gepubliceerd: Zondag 26 september 2021 11:22

Visbakken zit in het bloed van IJsclub Marken

Foto: Pieter Pereboom

IJsclub Marken bakte dit weekend wederom scharretjes. “Door de gematigde winters, komen er bijna tot geen inkomsten binnen en dan zijn ‘acties’ gewoon nodig en Markers zijn gek op gebakken schar. En het visbakken zit in het bloed van onze club”, aldus voorzitter Cornelis Roos van IJsclub Marken.

De afgelopen jaren werd, voor de coronatijd, op Koningsdag en tijdens de Marker Havenfeesten, vis gebakken. De Marker IJsclub heeft daarvoor een eigen kraam, welke tijdens dit soort dagen heel goed wordt bezocht en de vers gebakken vis is meestal snel uitverkocht. Maar door de coronatijd kunnen deze evenementen niet doorgaan en kon er dus ook geen vis gebakken worden.

Vorig jaar augustus werd een eerste visbakactie georganiseerd en omdat het zo een succes was, is deze actie reeds een paar keer herhaald. De bewoners van Marken konden tot en met afgelopen donderdag een bestelformulier bij één van de bestuursleden inleveren en de bestellingen werden vandaag bij de mensen thuis afgeleverd. De vis werd gebakken naast kantine ‘De IJsschuit’ van de Marker ijsclub en er werd met nadruk op aangedrongen NIET naar de kantine aan het Zereiderpad te komen, om de (oude) RIVM richtlijnen te kunnen blijven waarborgen. Betalingen gingen via een ‘tikkie’ en als dat niet mogelijk was, dienden de ‘klanten’ gepast contant te betalen bij het afleveren van de lekkernij.

De vele bestuursleden begonnen om 09.00 uur met het opstellen en om 09.30 uur gingen de eerste scharretjes de pan in. Rond de klok van twee waren alle bestellingen de deur uit en kon de ijsclub terug zien op een wederom een geslaagde actie.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services