Het kloppend hart van Waterland
Live

Vincent Koerse lijsttrekker GroenLinks in Waterland

Gepubliceerd: Woensdag 10 november 2021 10:21

Vincent Koerse lijsttrekker GroenLinks in Waterland

De leden van GroenLinks in Waterland stemden afgelopen dinsdag, 9 november, in met een indrukwekkende kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Daarbij kozen zij Vincent Koerse als lijsttrekker. Astrid van de Weijenberg wil graag door als wethouder namens GroenLinks.

Vincent Koerse was de afgelopen periode fractievoorzitter van GroenLinks in de Waterlandse gemeenteraad, Astrid van de Weijenberg wethouder in een coalitie van GroenLinks, CDA, PvdA en D66. 

Samen fungeerden ze als een gesmeerd politiek-bestuurlijk tandem en ze willen dat graag nog vier jaar voortzetten. Ze weten zich daarbij gesteund door een kandidatenlijst van 32 personen. Met jonge en tegelijkertijd ook ervaren mensen. De tweede plek is namelijk voor Trudy Willig-Tol en de derde plek voor Barend Klein Haneveld. Op vijf en zes staan Jochem Beintema en Daan van den Eeckhout, beiden zijn afgelopen periode ingestroomd als duo-raadsleden. 

Het gedachtengoed van GroenLinks is de komende jaren belangrijker dan ooit, want gaan we de opwarming beperken tot 1,5 graad? ‘We hebben afgelopen jaren een begin gemaakt met verduurzaming in onze eigen gemeente’, zegt wethouder Astrid van de Weijenberg. ‘Ons duurzaamheidsfonds, waarmee we inwoners subsidiëren om minder gas te verbruiken, is een unicum voor een kleine gemeente als Waterland.’ Vincent Koerse: ‘Maar er moet nog veel meer gebeuren. En niet alleen op het gebied van klimaat, maar ook als het gaat om wonen, mobiliteit en zorg voor onze inwoners en nieuwkomers.’ Wij zijn er klaar voor om dit voortvarend en met optimisme aan te pakken, zeggen beiden. 

Kieslijst
Onderstaand volgt een overzicht met onze kieslijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Waterland van 2022: 
1. Vincent Koerse
2. Trudy Willig-Tol
3. Barend Klein Haneveld
4. Astrid van de Weijenberg
5. Jochem Beintema
6. Daan van den Eeckhout
7. Jeroen de Lange
8. Dries van der Eerden
9. Sjoerd Kijlstra
10. Janneke Wijman

Bron: GroenLinks Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services