Het kloppend hart van Waterland
Live

Vijfde uitzending Waterlandse Zaken

Gepubliceerd: Vrijdag 26 mei 2017 10:28

Vijfde uitzending Waterlandse Zaken

Zondag 21 mei was de vijfde editie van Waterlandse Zaken vanuit Beuqz in Monnickendam. Het praatprogramma van Omroep PIM met gasten aan tafel en onderwerpen over ondernemend Waterland. Aan tafel zaten Frank de Boer, Rob Oostland van Kelly Fashion, Dick Schaap van de gelijknamige horecagroothandel in groente en fruit, Rob van Duuren van de Marken Express en Marjolein Holtkamp, art director en auteur van het boek Kruidentocht. Lida Hoekstra en Arjan de Bood zorgden voor het muzikale intermezzo.

Op zondag 21 mei was Beuqz in Monnickendam al vroeg open. Vanaf 5 uur werd de live uitzending voorbereid voor het praatprogramma Waterlandse Zaken van Omroep PIM.

Diverse ondernemers waren door de Ondernemersvereniging uitgenodigd te ontbijten aan de overkant, bij De Waegh. Om 11 uur stond alles klaar en waren de ondernemers en de diverse gasten en belangstellenden binnen. Eerst Kerk TV afronden en om 11.15 uur werd er overgeschakeld naar Beuqz.

Het was de vijfde keer dat er een praatprogramma plaats had in Beuqz. De laatste van een geplande serie. En weer zaten er interessante gasten uit Waterland aan tafel. Dick Schaap sr de bekende groenteman uit het Zuideinde runt met zijn zoon Horecagroothandel Schaap. De winkel werd na 30 jaar gesloten maar is nog altijd een begrip in Monnickendam. Zijn vrouw Nel bemenst de groente- en fruitkraam op de zaterdagmarkt.

Rob Oostland is oprichter en eigenaar van Kelly Fashion, een modeketen met diverse dames- en herenzaken in Noord-Holland en een florerende webshop. Hij woont al ruim 30 jaar in Monnickendam en had op het Zuideinde ook een winkel maar daar is nu een ander modezaakje in gevestigd. Hij was een van de organisatoren van de Stadsfeesten in 2005.

Marjolein Holtkamp heeft kruidengeneeskunde gestudeerd en onlangs een boek uitgegeven waarin 52 kruiden, die je gewoon zelf kunt vinden bij een wandeling door Waterland, staan beschreven. Wat kan dit (on)kruid voor je betekenen als je het op de juiste manier gebruikt? Een interessante nieuwe weg die zij als art director heeft ingeslagen.

Frank de Boer als BN'er hoef je niet te introduceren. Of je moet hem verwarren met zijn tweelingbroer Ronald met wie hij een mooie voetballoopbaan heeft gehad. Als speler bij Ajax, het Nederlands team en Barcelona en recenter als succesvol coach bij Ajax die hij vier opeenvolgende landstitels bezorgde.

Bert Schalkwijk en Patty de Jong presenteerden Waterlandse Zaken, interviewden de gasten en hielden de gesprekken gaande. Deze werden twee keer op prachtige wijze onderbroken door operettezangeres Lida Hoekstra, op keyboard begeleid door Arjan de Bood. Es lebt eine Vilja uit die lustige Witwe en Spiel auf deiner Geige uit Venus in Seide.

De gasten nemen altijd een voorwerp mee dat dichtbij ze staat. Dick had een setje gewichtjes mee, maar een voetbal of biljartkeu had ook gekund. Rob had een kleine replica van De Monnik mee van beeldhouwer Rob Cerneus. Marjolein had een bosje net geplukte kruiden mee en zelfgemaakte zalf van goudsbloem (calendula). En Frank had de grote cup mee uit 1995, heel speciaal, want zoals later in de week bleek, de Europacup win je niet zomaar.

Bij het tafelgesprek over ondernemen schoof Rob van Duuren aan. Het gesprek ging over MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen, dus duurzaamheid, ketenverantwoordelijkheid, arbeidsmarktparticipatie, etc. Ook over duurzaamheid van de ondernemer zelf, hoe blijf je fit en gezond? Let je op je voeding (en drank?). De een geeft er wat meer om dan de ander, zo bleek met een Bourgondiƫr aan tafel. En Frank gaf aan dat er nu duidelijk meer aandacht voor voeding is in de sport dan toen hij zelf speelde. En Dick eet het liefst iedere dag asperges en aardbeien.

Voor je er erg in hebt is het al weer tijd om af te sluiten en op de vraag wat de plannen voor de zomer waren gaat Dick op fietsvakantie met Nel, Rob Oostland gaat naar Ibiza, Frank toevallig ook en Rob van Duuren gaat varen als er tijd is want in de zomer is het topdrukte bij de Marken-Volendam Express. Frank kon helaas niet de primeur geven naar welke club hij gaat maar we volgen dat uiteraard op de voet.

De gasten, de muziek, het publiek, de kijkers, Beuqz en de hele PIM en 2Tone crew werden hartelijk bedankt. Ook de visagiste Loraina Viedma en voor eerdere uitzendingen Anja Sopar hartelijk dank. De kleding kwam van Boutique Carin (Patty) en Suit Inc (Bert), hartelijk dank daarvoor!

Omroep PIM gaat zich beraden over de programma's in het volgende seizoen, u hoort van ons!

Voor een ieder die deze uitzending van Waterlandse Zaken gemist heeft, zullen wij deze van woensdag tot en met zondag dagelijks om 19.30 uur herhalen. Op zaterdag en zondag zijn er om 10.00 uur en 14.00 uur extra herhalingen. U kunt de uitzending bekijken op kanaal 44 (digitaal) en S12+ (analoog) van Ziggo of op kanaal 328 van KPN. U kunt de uitzending ook volgen via onze digitale stream op http://tv.omroep-pim.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services