Het kloppend hart van Waterland
Live

Vijf jaar Tuintonen! 28 mei 2016

Gepubliceerd: Maandag 16 mei 2016 12:34

Vijf jaar Tuintonen! 28 mei 2016

Wat vijf jaar geleden bescheiden begon in een aantal tuinen in het romantische Watergang is inmiddels en begrip: het akoestisch muziekfestival Tuintonen bestaat dit jaar vijf jaar. En dat wordt gevierd!

Op 28 mei, tussen 13.00 en 20.00 brandt het los. Niet alleen met muziek, maar dit jaar voor het eerste met tuintheater! De toegang is – als vanouds- gratis.

Wat kunt u verwachten?
We hebben een programma samengesteld vol hart en ziel, weemoed en verlangen. Met theater, zang, akoestische muziek en alles ertussen in..

Met onder andere:

- De Weespertrekvaartmannen zingen met 19 kelen over weemoed, verlangen, water, vrouwen en de zee;
- VAN PUFFELEN met poëtische liedjes in muziek-theater met video-scherm. Geinspireerd op nederliteratuur van Tommy Wieringa, Geert Mak en Annie M.G. Schmidt;
- Het Lobkowitz Strijkkwartet: Een professioneel kwartet met spelers uit het Concertgebouw Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest met een strijkkwintet van Beethoven en het klarinetkwintet van Carl Maria von Weber;
- Les Fleurs du Nord met liedjes van verlangen van over de hele wereld;
- Bram & The Myths met songs over hartstocht, passie, twijfels en eenzaamheid;
- Kindertheater
- Improvisatietheater Ruige Vitrage – Wat gaat er gebeuren en wie zijn die mensen, dat bepaal jij als publiek

We sluiten af met een spetterend eindoptreden vanaf 18.00 op het Boetplein!

Daarnaast is weer een grote plantjesmarkt met Watergangse kweek en zijn er gedurende de hele dag bij het Boetplein Surinaamse hapjes, biologische pizza’s, vers gebakken taarten en koele drankjes te krijgen.

Hoe kom ik er?
Het beste komt u naar Watergang met de fiets of het openbaar vervoer. Bus 301 en bus 307 rijden tussen Purmerend en Amsterdam C.S, vier keer in het uur. Komt u vanuit de richting Broek en Waterland en verder dan kunt u op het Schouw overstappen.

Als u toch met de auto wilt komen houdt er dan rekening mee dat parkeerplaatsen beperkt zijn. Een parkeerterrein is beschikbaar aan de Kanaaldijk, bij het bedrijven terrein de Dollard. Het parkeerterrein is toegankelijk tot 21:00 uur

Meer informatie? www.tuintonenfestival.nl, info@tuintonen.nl

Bron: Het Tuintonen comité

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services