Het kloppend hart van Waterland
Live

Vijf jaar archeologie in Waterland

Gepubliceerd: Dinsdag 20 november 2018 14:46

Vijf jaar archeologie in Waterland

Foto: Archeologische Werkgroep Waterland

In de Historiezaal van het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam is vanaf zaterdag 17 november de expositie te bekijken “vijf jaar archeologie in Waterland”.

Sinds de oprichting in 2013 van de Archeologische Werkgroep Waterland heeft de werkgroep een bijzonder scala aan erfgoed teruggevonden in de bodem van Waterland. Van oude fundamenten, Spaanse kruiken en restanten van kogelpotten van de eerste bewoners van Waterland. Maar ook een 19e eeuws Sisi flesje of een oude flare bom uit de Tweede Wereldoorlog behoren tot het Waterlands erfgoed.

De tentoonstelling laat deze objecten terugkomen in de verschillende activiteiten die de werkgroep de afgelopen vijf jaar heeft opgezet, van archeologisch veldwerk, vondstdeterminaties en -restauraties, exposities, tentoonstellingen en de Waterlandse vondstendatabase tot erfgoededucatie aan schoolkinderen.

Deze expositie “vijf jaar archeologie in Waterland” in de wisselvitrine in de Historiezaal is tot stand gekomen dankzij de samenwerking met het Waterlandsmuseum de Speeltoren, de Vereniging Oud Monnickendam en de Gemeente Waterland.

Openingstijden: weekend van 11.00 - 17.00 uur, schoolvakanties alle dagen van 11.00 - 17.00 uur, incl. maandag vanaf 13.00 uur.

Meer informatie: http://www.archeologiewaterland.nl/expositie-5-jaar-archeologie-in-waterland/

Bron: Archeologische Werkgroep Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services