Het kloppend hart van Waterland
Live

Vier keer goud op NK Inlineskaten voor Lataesha Narain

Gepubliceerd: Woensdag 26 augustus 2020 18:08

Vier keer goud op NK Inlineskaten voor Lataesha Narain

Foto: Neeke Smit

De in Broek in Waterland woonachtige Lataesha Narain heeft op het NK Inlineskaten op de piste (in Heerenveen) en op de weg (in Wolvega) maar liefst vier keer goud in de wacht weten te slepen.

Lataesha is 16 jaar, woont in Broek in Waterland en is een echte sprintster. Ze is in de zomer lid van IJs- en skeelerclub Purmerend, maar traint bij het RTC NoordWest. In de winter schaatst ze (als lid van STG Waterland) bij de baanselectie van Amsterdam.

Op vrijdag heeft ze op de 200 meter piste van Heerenveen de 200 meter tijdrit gewonnen. Vorig jaar had ze deze afstand ook al op haar naam geschreven. Op de 1000 meter die volgde werd ze vierde en miste ze maar net het podium.

Zaterdag heeft ze op dezelfde baan ook haar titel op de 500 meter geprolongeerd. Later op de dag was de aflossing. Samen met haar RTC teamgenoten Janne Berkhout en Jet Fransen won Lataesha hier haar derde Nederlandse titel.

De laatste dag werd de piste van Heerenveen verruild voor de weg in Wolvega. Daar stonden de one lap en de puntenkoers nog op het programma. De one lap werd een ruime overwinning voor Lataesha. Op de puntenkoers reed ze vooral in dienst van een teamgenoot.

Op de NK Inlineskaten in Zandvoort, die op zaterdag 29 augustus plaats zal vinden, worden de marathon en de 100 meter sprint gehouden. Lataesha zal daar op de 100m nog gaan strijden voor de nationale titel.

Bron: Iris Blufpand / Foto: Neeke Smit (www.timsimaging.nl)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services