Het kloppend hart van Waterland
Live

Verzorgingshuis Swaensborch neemt nieuwe uitgiftebalie in gebruik

Gepubliceerd: Vrijdag 24 februari 2017 18:16

Verzorgingshuis Swaensborch neemt nieuwe uitgiftebalie in gebruik

Na vele jaren het middag- en avondeten in het restaurant te hebben opgediend is deze week de uitgiftebalie in het atrium geopend.

Met de opening van de uitgiftebalie wil verzorgingshuis Swaensborch een wat meer huiselijke sfeer creëren. En omdat de uitgiftebalie het idee geeft van een open keuken is er ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld met elkaar pannenkoeken te bakken en zo komen er de komende tijd nog wel meer activiteiten bij.

Ook hebben de verschillende etages en afdelingen een nieuwe naam gekregen. Vanaf nu heten de etages Ilpenhof, Broekerhaven en Voor Anker. Dit zijn bekende namen binnen Waterland als we het over verzorgingshuizen hebben. De verschillende afdelingen hebben typische Waterlandse namen gekregen zoals: De Troeter, De Rokerij, De Visserij, De Faam, De Stegh, Het Zonnepad en De Scheepswerf. De bewoners mochten zelf ook meedenken in het verzinnen van een nieuwe naam voor hun afdeling, zo is de afdeling Het Zwanennest tot stand gekomen.

Daarnaast gaat de afdeling fysiotherapie verhuizen van het balkon op de tweede etage naar een ruimte in het voormalig restaurant. De naam die deze afdeling zal gaan dragen is De Doelen, vernoemd naar de stadsherberg uit 1743 met als gedachte dat je altijd een doel moet hebben om voor te gaan, beter bewegen, beter lopen en je beter voelen. 

Het is van belang dat de bewoners van Swaensborch zich thuis voelen in het verzorgingshuis en daarom is het huiskamerproject ook opgestart. De komende tijd wordt er verder gewerkt aan de aankleding van het atrium maar afgelopen dinsdagmorgen konden de bewoners al genieten van met de hand gemaakte stroopwafels en de eerste lunch vanuit het atrium.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services