Het kloppend hart van Waterland
Live

Verrassing tijdens High Tea voor vrijwilligers WonenPlus Waterland

Gepubliceerd: Zaterdag 08 februari 2020 13:52

Verrassing tijdens High Tea voor vrijwilligers WonenPlus Waterland

Foto: Bernard van de Ven

Onlangs hield de Regionale Stichting Wonen Plus Waterland (RSWP) een Nieuwjaars high tea voor de vrijwilligers van de vestigingen Waterland en Edam-Volendam. Deze high tea werd georganiseerd om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.

 Ongeveer 55 vrijwilligers namen deel aan deze gezellige middag, die gehouden werd in Restaurant Jacob van Kaasboerderij Jacobshoeve van Henri Willig in Katwoude. De consulentes Caroline de Graaf, Tamara Traupe en Erica Visser hadden deze middag voor de vrijwilligers georganiseerd. Voor deze locatie was gekozen vanwege de rijke historie en bovendien ligt de hoeve tussen Volendam en Monnickendam waar beide vestigingen zitten. Voor de vrijwilligers was een uitstekend verzorgd viergangenmenu samengesteld met onder andere een kaassoep van eigen kaas, broodjes zalm, wraps, groentenquiche en een heerlijk dessert, alles liefdevol klaargemaakt en geserveerd door de dames van Restaurant Jacob. 


Gedurende de middag werd de sfeer nog verhoogd door een bijzonder geanimeerd optreden van de band Jong van Geest. De bandleden vertelden interessante en persoonlijke verhalen en ervaringen werden gevolgd door nummers die deze gevoelens goed uitdrukten. Emoties en herenigingen waren herkenbaar voor velen en vormden vaak een aanleiding voor een goed gesprek over het onderwerp. 

Bij het afscheid kregen alle vrijwilligers nog een “Goody Bag” met daarin een aantal producten van Kaasboerderij Jacobshoeve (Kaas, Stroopwafels en een kaas-dip) plus een VVV-bon van RSWP. Al met al een zeer geslaagde middag en een mooi dankjewel aan alle vrijwilligers die zich op allerlei manieren geheel belangeloos inzetten voor de meer hulpbehoevenden en kwetsbaren onder ons. Een mooi gebaar van de RSWP.

Als grote verrassing reikte Bernard van de Ven, ledenraadslid van Rabobank Waterland en Omstreken, zijn persoonlijke ambassadeurscheque ter waarde van 250 euro, namens de Rabobank, uit aan de RSWP ter ondersteuning voor het goede werk wat ze, samen met de vrijwilligers binnen de gemeenschap uitvoeren. Rabobank keert een deel van haar winst uit aan een coöperatiefonds en die gelden stromen weer terug naar de gemeenschap in de vorm van donaties en subsidies. De leden van de Rabobank hebben, via de ledenraad, medezeggenschap over welke organisaties gesteund worden.

Over RSWP
RSWP is een kleinschalige non-profit instelling met een ANBI-registratie. Dat betekent dat zij niet voor winst en hoge omzetten gaan. Dat kan ook bijna niet in een organisatie die haar werkzaamheden voor een groot deel met behulp van vrijwilligers uitvoert. De ANBI-registratie is door de belastingdienst toegekend. Iemand die een ANBI-instelling financieel begunstigt, mag die gift bij de belastingaangifte als een aftrekbare post opvoeren.

RSWP is er omdat zij mensen willen helpen. Ze willen ervoor zorgen dat kwetsbare thuiswonende mensen passende hulp krijgen als zij dat nodig hebben, met de focus op “meedoen” en “iedereen doet ertoe”. Deze ondersteuning moet niet vanuit de RSWP komen maar uit de directe woonomgeving van mensen die naar elkaar om kijken en er voor elkaar willen zijn. Dat wil de RSWP mogelijk maken. Zij geloven in een samenleving waarin mensen er voor elkaar zijn en elkaar helpen als dat nodig is. De RSWP zet zich in om dat te realiseren.

Dat doen zij niet alleen maar samen, met elkaar en, met vele professionele vrijwilligers die dezelfde missie hebben als zij en dat in de praktijk brengen. Het werken met vrijwilligersnetwerken en netwerken van actieve burgers staat centraal voor RSWP. Zij zijn de basis van de organisatie en de manier waarop mensen geholpen kunnen worden. Dat is wat ze doen. “Ze helpen mensen elkaar te helpen”.

RSWP heeft als Stichting beperkte financiële middelen en wordt o.a. gefinancierd uit de abonnementen van de abonnees en door de subsidies en projectvergoedingen van woningbouwcorporaties, zorginstellingen en gemeenten.

Bron: RSWP

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services