Het kloppend hart van Waterland
Live

Vergunninghouders gehuisvest in Lake Land Hotel Monnickendam

Gepubliceerd: Dinsdag 02 mei 2017 15:39

Vergunninghouders gehuisvest in Lake Land Hotel Monnickendam

Gemeente Waterland en de eigenaar van het Lake Land Hotel in Monnickendam hebben overeenstemming bereikt over het huisvesten van verblijfsgerechtigden in deze accommodatie.

De verbouwing om het hotel geschikt te maken, is inmiddels gestart en de verwachting is dat de vergunninghouders eind mei hun intrek kunnen nemen in het gebouw. In totaal gaat het om een groep verblijfsgerechtigden van maximaal achttien personen die bestaat uit gezinnen en alleenstaanden. Nu deze groep gehuisvest kan worden, loopt gemeente Waterland een deel van de achterstand in de taakstelling om een vastgesteld aantal statushouder te huisvesten, in.

Overeenstemming
Portefeuillehouder Jacob Kes is blij dat er met de eigenaar van het Lake Land Hotel overeenstemming is bereikt. “Het is voor ons natuurlijk belangrijk om aan de taakstelling te kunnen voldoen. Maar er moet ook geschikte ruimte zijn om vergunninghouders te huisvesten. Dat is in onze gemeente niet eenvoudig. Ik ben dan ook erg tevreden dat we er met de eigenaar van het hotel zijn uitgekomen. Hoewel het nog altijd om tijdelijke huisvesting gaat, kunnen we de groep hier op een goede manier huisvesten. Binnen anderhalf jaar vindt dan doorstroming plaats naar reguliere sociale huurwoningen in Waterland. Verder blijven wij samen met woningcorporaties op zoek naar oplossingen om volledig aan onze taakstelling te kunnen voldoen”.

Vrijwilligers
Verblijfsgerechtigden hebben meestal een lange weg achter de rug voordat ze naar een gemeente kunnen verhuizen. Er vinden uitgebreide onderzoeken plaats en meestal moeten zij ook nog een paar keer verhuizen. Dan is het moeilijk om de taal te leren en te integreren. Het is belangrijk dat verblijfsgerechtigden die in het Lake Land Hotel worden gehuisvest zo snel mogelijk hun weg in de Waterlandse samenleving vinden. Via VluchtelingenWerk Noordwest-Nederland kunnen vrijwilligers zich aanmelden om deze vluchtelingen te helpen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor het beste melden bij mevrouw Wilmie Doornbos, bereikbaar via e-mail op wdoornbos@svaz.nl of wdoornbos@vluchtelingenwerk.nl of telefonisch (075) 61 73 297.

Bron: gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services