Het kloppend hart van Waterland
Live

Veerpont Ilpendam krijgt onderhoud en een likje verf

Gepubliceerd: Maandag 25 februari 2019 16:26

Veerpont Ilpendam krijgt onderhoud en een likje verf

Foto: Omroep PIM

Na 5 jaar non-stop trouwe dienst is het tijd voor de verplichte keuring en onderhoud aan de veerpont Ilpendam-Landsmeer. Hierdoor is de pont van maandag 4 maart tot uiterlijk woensdag 10 april gestremd. Tijdens deze periode kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van een kleine boot, auto's zullen helaas een alternatieve route moeten kiezen.

De veerpont verbindt Ilpendam met de Kanaalweg van Landsmeer. Dagelijks maken vele forenzen gebruik van de oversteek en ook in het weekend weten veel dagjesmensen de pont te vinden. Lopend, met de fiets, of met de auto, de pont verzorgt een belangrijke verbinding voor Ilpendam en omgeving. Maar ook een pont heeft zo nu en dan onderhoud en een verfbeurt nodig, en dat gebeurt nu in de periode van 4 maart - 10 april. Daarnaast wordt de komende weken ook de verplichte keuring uitgevoerd.
Omdat de werkzaamheden niet op locatie uitgevoerd kunnen worden zal de pont naar de werkplaats gesleept worden. De verwachting is dat de pont op woensdag 10 april weer in dienst gesteld kan worden. In de tussentijd verzorgen beheerders Wilco en Jolanda een alternatieve verbinding en brengen zij voetgangers en fietsers met een motorbootje van en naar Landsmeer en andersom. Uiteraard zolang de weersomstandigheden dit toelaten, dus hou het weerbericht goed in de gaten.

 

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services