Het kloppend hart van Waterland
Live

Veel vragen rondom waarschuwingsbord van politie in Monnickendam

Gepubliceerd: Vrijdag 14 april 2017 21:01

Veel vragen rondom waarschuwingsbord van politie in Monnickendam

Sinds een aantal dagen staat er bij binnenkomst in Monnickendam een matrix bord van de politie. Het bord zorgt voor veel vragen. Wij vroegen het de nieuwe wijkagent.

Dit matrixbord kennen we vooralsnog alleen van de waarschuwingen om niet het ijs op te gaan, maar nu is boodschap alert te zijn op onraad en dan 112 te bellen. Dit leidt tot allerlei vragen. Is het ineens zo onveilig in Monnickendam? Is de plek wel handig bij het kruispunt? We vroegen het de nieuwe wijkagent.

De wijkagent wist ons te vertellen dat dit bord stelselmatig in gemeenten wordt geplaatst om de bewoners te informeren wat ze moeten doen. Veel mensen weten niet dat 112 bellen juist wel de bedoeling is om de politie te attenderen op vreemde situaties. Mensen die verdacht rondlopen rond auto's of woningen bijvoorbeeld.

Nu is Monnickendam aan de beurt maar de andere kernen van Waterland kunnen ook dit bord te gast krijgen. En de plek? Ja wat ongelukkig achteraf bezien, maar meteen verplaatst naar waar hij ook stond destijds met het ijs op de Gouwzee. En, het dooit, dus nu zeker niet op het ijs...

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services