Het kloppend hart van Waterland
Live

Veel belangstellenden determinatiemiddag archeologie in Zunderdorp

Gepubliceerd: Zondag 03 juni 2018 08:18

Veel belangstellenden determinatiemiddag archeologie in Zunderdorp

Foto: Archeologische Werkgroep Waterland

De Archeologische Werkgroep Waterland organiseerde i.s.m. de Werkgroep Historie van de Centrale Dorpenraad Landelijk Noord, een determinatiemiddag van 15 – 17 uur in het jeugdgebouw van de kerk van Zunderdorp.

Ondanks het mooie weer bezochten circa 20 bezoekers uit Landelijk Noord (Zunderdorp, Holysloot, Ransdorp en Durgerdam) de determinatiemiddag. Bezoekers brachten bodemvondsten uit de eigen achtertuin mee om die te laten determineren door leden van de Archeologische Werkgroep Waterland. Er werden scherffragmenten, fragmenten van grafstenen, kattekoppen, pijpenkoppen, kannen en bodems van Siegburg bekers meegebracht. De middag leverde overigens geen spectaculaire bodemvondsten op, daarentegen werden wel contacten gelegd over historische en archeologische onderwerpen.

Middels deze determinatiemiddag wil de werkgroep in (Amsterdams) Waterland archeologie promoten. Inwoners uit Waterland doen regelmatig vondsten in de eigen achtertuin of hebben in het verleden wel eens bodemvondsten gedaan en weten niet precies het fijne ervan. Om deze vondsten zichtbaar te maken werkt de werkgroep samen met lokale culturele instellingen en verenigingen om historie, geschiedenis en met name archeologie op lokaal niveau in de belangstelling te zetten.

Bron: Archeologische Werkgroep Waterland (www.archeologiewaterland.nl)

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services