Het kloppend hart van Waterland
Live

Veel animo voor Halloween in Monnickendam

Gepubliceerd: Zaterdag 04 november 2023 17:59

Veel animo voor Halloween in Monnickendam

Foto: Omroep PIM

Op zaterdag 28 oktober organiseerden buurtverenigingen Pitto en Dammers & Dijckers voor de 16e keer de Halloweentocht door Monnickendam.

De binnenstad was door enthousiaste inwoners omgetoverd tot een ware spookstad waar honderden mensen in alle leeftijden op af kwamen. We spraken Simon Verbeek die vertelde dat de tocht dit jaar 2,5 km was, met 25 verschillende acts. Dit is gedaan met 150 vrijwilligers die acts doen, snoep uitdelen, de weg vrij houden, EHBO etc. Onderweg kunnen er kleuters worden opgegeten, dus als meer dan de helft de finish haalt kan Simon het een succes noemen. 


Vervolgens liep PIM de route met honderden anderen. Eng, angstaanjagend, artistiek, creatief, maar vooral scary! PIM zag in de donkere steegjes en langs de vesting onder andere zombies, heksen, geesten, clowns, koks, kannibalen en een pastoor. Een restaurant waar naast kleuters ook een oma in de kookpot was verdwenen en tot draadjesvlees was gekookt. Een hart en hersens om lekker van te smikkelen. Op het ronde kadiel stond een gekkenhuis waar ook de verslaggever van PIM van schrik liep te gillen (sorry).

Al met al weer een heerlijke avond om te griezelen en hopelijk is dit niet de laatste keer en zijn er volgend jaar weer mensen die deze van oorsprong niet-Nederlandse traditie toch willen voortzetten.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services