Het kloppend hart van Waterland
Live

Vanavond weer zware windstoken verwacht vanwege storm Franklin

Gepubliceerd: Zondag 20 februari 2022 16:49

Vanavond weer zware windstoken verwacht vanwege storm Franklin

Foto: Omroep PIM

Storm Franklin wordt verwacht met zeer zware windstoten. Het is de derde storm in korte tijd. Code oranje is afgegeven. De oproep vanuit de Veiligheidsregio is om alert te blijven. Bomen hebben het zwaar te verduren gehad waardoor takken nog steeds kunnen afbreken of bomen kunnen omvallen. Mocht u een melding willen doen bel dan met 0800 - 1430.

Code oranje, zeer zware windstoten
Na twee stevige stormen in korte tijd is nu storm Franklin in aantocht. In de loop van de dag gaat het opnieuw hard waaien uit een (zuid)westelijke richting. Code oranje is van kracht. Het KNMI verwacht vanavond zeer zware windstoten tot 100-120 km/uur. Plaatselijk kan er weer schade ontstaan. Het KNMI adviseert de weerberichten en waarschuwingen te volgen.

Bomen
De afgelopen dagen is door onderhoudsmedewerkers en de brandweer hard gewerkt aan het weghalen van omgevallen bomen. Daar gaat het Hoogheemraadschap de komende dagen mee door. Door de stormen Dudley en Eunice hebben de bomen het zwaar te verduren gehad. Sommige bomen kunnen minder stevig in de grond staan dan gebruikelijk. Het kan voorkomen dat bomen tijdens storm Franklin alsnog omwaaien of dat takken afbreken. Als dat gebeurt worden deze weggehaald. Het Hoogheemraadschap vraagt iedereen alert te blijven.

Bron: HHNK


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services