Het kloppend hart van Waterland
Live

Vanavond Klapstoelenconcert met Joris Linssen en Caramba LIVE bij PIM

Gepubliceerd: Woensdag 24 juni 2015 19:43

Stichting Promotie Waterland organiseert, in samenwerking met Stichting uit de Kunst en buurtvereniging Pitto, wederom een klapstoelenconcert. Op het podium dit jaar staat Joris Linssen met zijn band Caramba, die Mexicaanse straatorkestmuziek (mariachi) in een Nederlands jasje steekt.

Vorig jaar was het klapstoelenconcert, met een optreden van fadozangeres Daisy Correia, een daverend succes. Tijdens de zwoele zomeravond zaten zowel de Weeshuistuin als de Fluwelen Burgwal vol met muziekliefhebbers. Na een uitstapje naar Portugal is dit jaar gekozen voor Mexico. Joris Linssen geeft hier, met zijn band Caramba, een geheel eigen interpretatie aan.

Caramba
Joris Linssen is als presentator van o.a. televisieprogramma's "TAXI" en "Hello Goobye" inmiddels een bekende Nederlander. Momenteel presenteert hij o.a. het programma “Deel je leven”. Joris zingt al sinds jaar en dag in bands. Hij studeerde enige tijd in Mexico en beschouwt dat als zijn tweede vaderland. Al in 1991 vatte hij het plan op om de aanstekelijke, rauwe Mexicaanse mariachi-songs in het Nederlands te vertalen en een Mexicaanse band in Nederland te beginnen. In 2000 wordt Caramba ‘geboren’. Vanaf 2008 toeren ze drie maanden per jaar met een theaterconcert langs de schouwburgen. In het voor- en najaar spelen ze op festivals. Caramba staat bekend om hun puurheid, aanstekelijke enthousiasme en de persoonlijke verhalen van Joris.

Openlucht concert
Op woensdag 24 juni vindt het openluchtconcert van 20.00 – 22.30 uur plaats in de tuin van het Weeshuis aan het Weezenland 16 in Monnickendam. Voor publiek zijn beperkt banken en stoelen beschikbaar in de tuin van het Weeshuis, maar verzocht wordt om zelf een klapstoel mee te nemen. Aan de overzijde van het water op de Fluwelen Burgwal is ook plaats. De toegang is gratis, er zijn collectebussen voor een vrijwillige bijdrage. Halverwege het concert is er een pauze ingelast en is er gelegenheid een drankje te kopen bij het Weeshuis. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar de RK Kerk in het Noordeinde. Ondersteuning wordt verleend door het Weeshuis Monnickendam, Café de Zwaan, 2-Tone All-round Computer Services en D. van Geemen & Zn.

Over Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. Er zijn Informatiepunten in Monnickendam en Marken.

Het concert is vanavond vanaf 20.00 uur LIVE te bekijken bij omroep PIM op kanaal 44 (digitaal) en S12+ (analoog) van Ziggo. U kunt het concert ook kijken via onze live-stream op tv.omroep-pim.nl

Bron: Stichting Promotie Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services