Het kloppend hart van Waterland
Live

Van Pop-Up naar Take-Out in het Broeker Huis

Gepubliceerd: Dinsdag 10 november 2020 15:59

Van Pop-Up naar Take-Out in het Broeker Huis

Foto: Omroep PIM

Sinds 6 augustus zit het Pop-Up restaurant Zwarthoed in het Broekerhuis in Broek in Waterland. Het begon als locatie voor een wijnwinkel, maar mede door de eerste lockdown in de Coronacrisis kwam initiatiefnemer Jeppe van Rijssel samen met zijn compagnon, Jorrit Bron, op het idee om een ruimte te bieden aan een Pop-Up restaurant.

Het Broeker Huis had het sinds corona uitbrak vrij rustig en er was ruimte voor een nieuw idee. De Volendamse chefkok, Marga Zwarthoed, die haar sporen verdiend heeft in toprestaurants in Nederland, was beschikbaar. Ze zag haar kans schoon en accepteerde het samenwerkingsaanbod en kookt nu de heerlijkste gerechten. Een win-win situatie voor alle partijen. 

De restaurants moesten echter helaas hun deuren al snel weer sluiten. Maar niet getreurd, restaurant Zwarthoed doet nu aan take-out en bezorgmaaltijden. Maaltijden worden gratis in de omgeving van Broek in Waterland bezorgd. Zo zijn er dus in deze moeilijke tijden altijd mensen die ook weer nieuwe kansen zien en er toch weer het beste van proberen te maken.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services