Het kloppend hart van Waterland
Live

Van De Liefde Wil Ik Zingen - Hommage aan Toon Hermans

za 17 dec


Van De Liefde Wil Ik Zingen - Hommage aan Toon Hermans

Muzikale voorstelling over Toon Hermans uitgevoerd door zijn zoon, Maurice Hermans. Alles staat uiteraard in het teken van Toon Hermans en Maurice zal ook weer eigen nummers, gedichten en verhalen ten gehore brengen. 

Liedjes van Toon Hermans gezongen en gespeeld door Julia Berendsen, Mireille Bolier en Maurice Hermans.

Trio o.l.v. Harrie Herfst - piano 
Han Wouters - slagwerk
Daan Lomeijer - contrabas

Tickets reserveren via de website www.stadsherstel.nl. Entree regulier 25 euro.

‘Dit is een plek om lief te hebben’ zong Toon Hermans in 1964 in Amsterdam. Hij beschouwde destijds het Koninklijk Theater Carré als zijn huiskamer. Zijn geest en zijn liedjes, versjes en muziek, keren dan ook terug op deze theateravond.

Zaterdag 17 december vieren we Toons verjaardag in theater ‘t Zonnehuis in Amsterdam Noord. We laten Toons zon schijnen in ‘t Zonnehuis. In de door zijn zoon samengestelde muzikale ode aan Toon, brengen de musicalsterren Julia Berendsen en Mireille Boilier begeleid door het trio Harrie Herfst, een veelzijdig, verrassend en vooral kleurig theaterprogramma rondom de liedjes van Toon. Het geheel wordt gepresenteerd door zoon Maurice Hermans. Laat u verwarmen door de intimiteit van deze unieke, allerminst oubollige voorstelling in de geest van ‘onze’ Toon, in uw Zonnehuis aan het Zonneplein in Amsterdam-noord.
Aanvang 20.15 uur

Toon is bekend om zijn kleine liedjes over grote persoonlijke onderwerpen. Het is opmerkelijk hoe actueel deze meesterwerkjes nog steeds zijn. De liedjes zijn veelzijdig, verrassend en vooral kleurrijk: van revue tot hits en chansons, met prachtige poëzie en kolderieke onzin, serieus, heel persoonlijk, vol liefde, voorzien van prachtige melodieën en vaak met een vrolijke toon.

Maurice Hermans: “Ik wist het al heel lang, maar ik heb nu beleefd in mijn eerdere theatervoorstellingen dat de prachtige liedjes van mijn vader niet alleen door hem gezongen kunnen worden. Door de spontane, manier van interpretatie van deze liedjes door de solisten, was ik na enkele ogenblikken al vergeten dat ik die liedjes al zo heel lang ken. Ze kregen nieuwe kleuren en nieuwe klanken. Ik weet zeker dat vader Toon hier waanzinnig trots op zou zijn en ik voel iedere avond duidelijk zijn aanwezigheid in het theater. In deze voorstelling wordt een generatiekloof gedicht bij het horen en beluisteren van de Liedjes van Toon Hermans.

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services