Het kloppend hart van Waterland
Live

VAN BINNENUIT, stembevrijding: elke knop die open gaat is schoonheid

Gepubliceerd: Dinsdag 21 maart 2023 12:02

VAN BINNENUIT, stembevrijding: elke knop die open gaat is schoonheid

Foto: Nelleke Vermeulen

Donderdagochtend 6 en donderdagavond 13 april geeft Nelleke Vermeulen weer stembevrijding in Monnickendam. Dat betekent zingen, galmen, klagen naar hartenlust.

6 april in eigen huis, centrum Monnickendam, wordt gezongen voor wie om wat voor reden dan ook wel wat licht kan gebruiken en voor gestorvenen, nog maar net of al langer geleden, onder de titel ROND DE DREMPEL. Dat doet wat natuurlijk. Er zijn maximaal 5 gasten zodat er voor iedereen ruimte is om te delen, voelen, luisteren en samen te zingen. Aanmelden is nodig.

13 april van 20:00 tot 21:30 uur in Gebouw Samuel, Kerkstraat 34, Monnickendam, worden vooral mantra-achtige eenvoudige, herhalende liedjes met teksten die dichtbij komen gezongen, onder de titel MET HART EN ZIEL. Aanmelden is fijn.

Over stembevrijding
Zing en voel dat je leeft. Zo begint een lied van Anna Fernhout, en dat is precies wat stembevrijding kan doen, het leven in alle vezels voelen, of dat nou fijn is of verdrietig.

Het andere fijne is dat je nergens aan hoeft te voldoen, dat hier iedereen blijkt te kunnen zingen, ook diegene die vroeger de mond gesnoerd is. Net als bij de Japanse kers geldt hier dat elke knop die open gaat bijdraagt aan schoonheid.

Je bent welkom met alles wat er op dat moment in jou leeft, ook als je daar niks over wilt zeggen kun je het toch laten horen. Je tranen en blijdschap zijn even welkom. In het luisteren naar elkaar en onszelf oefenen we om onze overschatte kritische oren te omzeilen, en juist met zachte, milde oren te luisteren. Dan hoor je altijd ergens schoonheid. Je zou dus ook kunnen zeggen: luister, en voel wat je hoort.

Meer informatie en aanmelden
Donderdag 6 april, van 10:30 tot 12:00 uur, ROND DE DREMPEL, maximaal 5 gasten, aanmelden is nodig, welkom vanaf 10:15 uur.

Donderdag 13 april van 20:00 tot 21:30 uur in Gebouw Samuel, welkom vanaf 19:45 uur, MET HART EN ZIEL, aanmelden is fijn.

Aanmelden, info of nieuwsbrief: Nelleke 06 1544 8095 of namvermeulen@hotmail.com. Weet je welkom.

 

Bron: Nelleke Vermeulen

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services